46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Kas mainīsies 2015.gadā nodokļu un pabalstu jomā

Фото: Publicitātes foto
Jau ierasts, ka gadumijā mainās dažādi likumi. Spēkā stājas jaunas normas, kas lielākā vai mazākā mērā ietekmē teju ikviena cilvēka ikdienas dzīvi. Latvijas Radio apkopoja informāciju par ikdienu visvairāk ietekmējošajām izmaiņām, kas stāsies spēkā ar 2015.gadu, vēsta LSM.
Kā allaž, arī 2015. gada 1. janvāris būs datums, no kura mainīsies dažu nodokļu likmes un vairāku pabalstu apmērs. Šoreiz gan nevaram teikt, ka jauninājumi tapuši pēdējā brīdī – vairāki lēmumi par izmaiņām, kas stāsies spēkā no jaunā gada, pieņemti jau pirms laba laika. Pie šādiem lēmumiem, pieder, piemēram, plašas diskusijas izraisījusī iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazināšana.
 
„Ieplānots samērā maz nodokļu izmaiņu attiecībā uz 2015.gadu, un tie, kas stājas spēkā, ir pieņemti jau iepriekš, attiecīgi, 2013.gadā. Kā tas ir attiecībā uz iedzīvotāju ienākumu nodokļa likmi, kas samazināsies līdz 23%. Šis lēmums jau tika pieņemts vienotajā paketē 2013.gadā, kad tika būtiski paaugstināts atvieglojums par apgādājamajiem līdz 165 eiro un neapliekamais minimums noteikts 75 eiro apmērā. Šie abi lielumi saglabājas, bet likme atbilstoši paredzētajam būs mazāka – 23%,” skaidro nodokļu jomu atbildīgais Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks Ilmārs Šņucins.
 
Reālajā dzīvē tas nozīmē, ka strādājošajiem, kas mēnesī nopelna aptuveni vidējo algu, tas ir, 750 eiro pirms nodokļu nomaksas, iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazināšana par vienu procentpunktu nākamgad ik mēnesi nodrošinās par sešiem eiro lielākus ienākumus.
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"