46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Prezidents un premjere vēl iedzīvotājiem - būt gudriem un stipriem, maksāt nodokļus

Фото: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš un Ministru prezidente Laimdota Straujuma ( V) savās Jaungada uzrunās pauda pārliecību, ka Latvija 2015.gadā tiks uz priekšu un noteiks Eiropas dienaskārtību, kā arī vēlēja iedzīvotājiem būt gudriem un stipriem, lai tāda būtu arī valsts, vēsta Delfi.
 
 
Nākamais gads Latvijai būs īpašs, jo tieši mūsu valsts tad noteiks Eiropas dienaskārtību, savā uzrunā Latvijas iedzīvotājiem un valsts patriotiem gadumijā sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).
 
Savukārt Valsts prezidents Andris Bērziņš savā gadumijas uzrunā uzsvēra, ka "mirklī pirms gadumijas katram vārdam un katrai domai ir divkāršs spēks. Ar tiem mēs pārkāpjam Vecā gada slieksni un ieejam Jaunajā".
 
"Veltīsim mūsu gaišās un labās domas Latvijai, lai tās nes mieru un drošību ikvienā sirdī, saticību un mīlestību ikvienā ģimenē," aicināja prezidents.
 
Tāpat viņš skubināja būt gudriem un stipriem, sakot, ka tad "mūsu valsts būs stipra".
 
"Lai Jaunajā gadā izdodas ar labām domām pavadīt katru dienu un paveikt iecerēto," laimīgu Jauno gadu vēlot, sacīja prezidents. 
 
Straujuma jaunajā, 2015.gadā, pauda pārliecību, ka par spītī visām grūtībām, Latvija tikšot uz priekšu.
 
"Par spīti visām grūtībām es skaidri zinu – mēs tiksim uz priekšu, Latvija gūs arvien jaunus sasniegumus. Es tam ticu. Es strādāšu godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas. Esmu pārliecināta, ka arī jūs – mazs vai liels – būsiet pārliecināti par sevi un savu varēšanu," norādīja premjere.
 
"2015.gadā mēs noteiksim Eiropas dienaskārtību. Savas prezidentūras laikā Eiropas Savienības padomē mēs caur konkrētiem darbiem un sarunās ar citām valstīm virzīsim uz priekšu šādu redzējumu – esam par modernu, ekonomikā aktīvu un cilvēkiem labskanīgu Eiropu," jaunā gada ambīcijas iezīmēja Straujuma.
 
"Ja es būtu zvejnieks, kas savā lomā atrod zelta zivtiņu, tad manas trīs vēlēšanās būtu: pirmkārt, - lai katrā mājā ir veselība, maize un mīlestība; otrkārt, - lai pāri ikdienas sīkumiem un mazajiem kašķiem mēs atceramies par kopīgiem mērķiem savai zemei; treškārt, - lai mēs katrs noticam sev! Lai mūsu iekšējā brīvība dod spēku iet uz priekšu," vēlēja valdības vadītāja.
 
"Kad mums ir priekšā kāds lielāks dzīves pārbaudījums, ir ļoti vajadzīgs ģimenes atbalsts, ir nepieciešams drauga plecs. Lai cik mēs dedzīgi kādreiz sevi un citus kritizētu - grūtā brīdī esam gatavi iet viens otram palīgā, esam spēcīgi savā līdzcietībā un cilvēcībā. Es novēlu, lai mums katram nākamajā gadā šāds atbalsts būtu un mēs to varētu sniegt citiem. Stipru valsti tur kopā mūsu kā atbildīgu cilvēku darbs. Es pats, kas cēlu, esmu atbildīgs par mājas stiprumu. Es pats, kas maksāju nodokļus, tādejādi gādāju, lai maniem vecākiem, manu bērnu un mazbērnu ārstiem un skolotājiem būtu cienīga samaksa. Mēs nedrīkstam sadrupināt valsti. Pat ja ir vēlēšanās ieiet pelēkajā zonā un īstermiņa aprēķina dēļ nepiedalīties valsts stipruma nodrošināšanā. Mēs to nedrīkstam darīt!" uzstāja premjere.
 
Tāpat premjere uzrunā atminējās kādu iedvesmas stāstu no Apes.
 
"Nesen mani ļoti iedvesmoja puiši no Apes – viņi paši sev radīja darba vietas. Viņi negaidīja, ka kāds atnesīs kaut ko gatavu un noliks priekšā. Viņi dibināja savu mazo uzņēmumu, jo ticēja, ka varēs, pratīs un zinās, kā to paveikt. Un tāpēc es aicinu ikvienu – notici sev! Dari, veido, ej uz priekšu! Dibini savu uzņēmumu, attīsti arvien jaunas prasmes un talantus. Vienalga, vai esi mazs bērns vai pieaugušais. Mums ir visa pasaule vaļā. Mums paveras jauni tirgi. Mums pieder fiziskā Latvijas valsts, bet šodienas Latvija ir vēl plašāka – tā dzīvo caur mūsu tautiešiem visā plašajā pasaulē. Nākotne dzimst šobrīd, kad domājam, ko dzīvē vēlamies mainīt un sākam to darīt tūlīt un tagad!" norāda Straujuma.
 
"Mums ir sava valsts, ir sava zeme un jūra, kas ir tikai tāda viena visā plašajā pasaulē. Par spīti visām grūtībām, es skaidri zinu – mūsu zemē ir spēks. Mūsu jūrai ir zelta apvārsnis. Mūsu cilvēkiem ir griba un ir varēšana. Tik, cik liela būs mūsu griba, tik stipra būs arī mūsu Latvija. Mēs tiksim uz priekšu!" uzrunā sacīja Straujuma, beigās novēlēdama visiem valsts iedzīvotājiem laimīgu jauno gadu.
 
www.delfi.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"