46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Latgalē uz ceļiem veidojas atkala

Фото: Publicitātes foto
2. janvāra pievakarē laikapstākļi braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoša, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".
 
Lielākajā valsts teritorijas daļā līst. Gaisa temperatūra no +1 līdz +6 grādiem pēc Celsija. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi naktī gaidāmi nokrišņi – lietus un slapja sniega veidā.
 
Uz vietējiem autoceļiem, kuri ziemas sezonā tiek uzturēti kā sniegoti, daudzviet Vidzemē un Latgalē izveidojusies atkala. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek bīstamo ceļa posmu, tostarp krustojumu, kāpumu, kritumu, asu pagriezienu, pretslīdes apstrāde.
 
Piektdien ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas 14 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veica slideno posmu kaisīšanu.
 
Stiprā vēja rezultātā uz ceļiem var tikt sagāzti nolauztie koki un to zari, radot šķēršļus satiksmei, kā arī var tikt nodarīti bojājumi satiksmes organizācijas līdzekļiem - ceļa zīmēm, luksoforiem, apgaismojumam, atgādina "Latvijas Valsts ceļi" un aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem.
 
Sākot no jūras piekrastes, piektdien daudzviet Latvijā dienvidrietumu, rietumu vējš pakāpeniski pastiprināsies brāzmās līdz 16-21 metram sekundē. Piekrastes rajonos vējā brāzmas varētu sasniegt 25-27 metrus sekundē.
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"