46.lv
Otrdiena, 2024. g. 23. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Georgs, Jurģis, Juris/ Терентий, Яков, Александр
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Saņemt bezdarbnieka pabalstu kļūs sarežģītāk

Фото: flickr.com
Labklājības ministrija (LM) plāno likumu "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam" papildināt ar nosacījumu, ka bezdarbnieka pabalsta izmaksu izbeigs, ja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) konstatēs, ka pabalsta saņēmējs ir nodarbināts citā valstī, informēja LM pārstāve Marika Kupče.
Ja VSAA konstatēs, ka pabalsta saņēmējs ir nodarbināts citā valstī, tad bezdarbniekam šādos gadījumos nebūs tiesību saņemt bezdarbnieka pabalstu, norādīja Kupče.

Tāpat plānots, ka turpmāk apbedīšanas pabalstu bezdarbnieka nāves gadījumā varēs pieprasīt īsāku laiku - sešus mēnešus līdzšinējo 12 mēnešu vietā. LM uzsvēra, ka vienāds termiņš visu pabalstu pieprasīšanā atvieglos pabalstu pieprasīšanu. Turklāt sešu mēnešu periods ir pietiekoši ilgs laiks, lai cilvēks varētu pagūt pieprasīt likumā noteiktos pabalstus, uzsvēra Kupče.
Lai nodrošinātu tiesiskās paļāvības principa ievērošanu, paredzēts, ka minētās izmaiņas stāsies spēkā 2017.gada 1.janvārī.
 
Atbilstoši VSAA statistikas datiem 2014.gada deviņos mēnešos bezdarbnieka pabalstu vidēji mēnesī saņēma 36 897 cilvēki. Piešķirtā pabalsta vidējais apmērs ir 280,49 eiro, pabalstu saņēmēju vidējais vecums ir 40,18 gadi, savukārt vidējais pabalsta saņemšanas ilgums ir 4,6 mēneši.
 
mixnews.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"