46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Plāni izveidot vienotu ES brīvo darbvietu mājaslapu

Фото: risesmart.com
Eiropas Savienības (ES) Nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju lietu ministru padome apstiprinājusi priekšlikumu regulai, kas paredzēs, ka katras dalībvalsts nodarbinātības dienesti publicē pieejamās un brīvās darbvietas vienā tīmekļa vietnē, aģentūru LETA informēja LM pārstāve Liene Užule.
Plānots, ka mājaslapai varēs piekļūt darba meklētāji un darba devēji no visas ES.

Tāpat ministri diskutēja par jauniešu nodarbinātības situāciju ES un nodarbinātības veicināšanas iniciatīvām. "Lai nodrošinātu veiksmīgu pāreju no izglītības sistēmas uz darba dzīvi, ir būtiski, lai darba tirgū jaunietim būtu iespējas saņemt kvalitatīvu darba piedāvājumu. Šajā kontekstā svarīga ir efektīva un ilgtspējīga karjeras atbalsta sistēma, kā arī sadarbība ar darba devējiem, tostarp apmācības jomā," sēdē norādīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).
 
Viņš minēja, ka Latvijā šobrīd aktuāls ir jautājums par prakšu kvalitāti izglītības sistēmā. Tāpat tiek turpināts pilnveidot profesionālās izglītības sistēmas un darba vietā balstītas izglītības elementus, koncentrējoties tieši uz kvalitātes aspektiem.

Pastiprinātu uzmanību Latvijas prezidentūra pievērsīs ilgstošo bezdarbnieku un cilvēku ar invaliditāti situācijai, darbvietu kvalitātei un jauniešu nodarbinātībai. Tiks arī risināti darba aizsardzības un dzimumu līdztiesības jautājumi. 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"