46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 18. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Jadviga, Laura/ Платон, Федора
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

VUGD: Vētra bijusi samērā saudzīga

Фото: tvnet.lv
Vētra "Billie", kas naktī no piektdienas uz sestdienu plosījās Kurzemes pusē, bet dienas pirmajā pusē pamatīgi izpurināja Vidzemi, bijusi salīdzinoši ”saudzīga”, atzīst ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste Latvijas ziņu portālam LSM.LV
„Pēdējo stundu laikā glābēji un ugunsdzēsēji saņēmuši vien dažus izsaukumus,” stāsta VUGD pārstāve Viktorija Gribuste. „Kopumā šajā vētrā glābēju un ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama 176 reizes.”
 
Glābēju rīcībā nav informācijas par gadījumiem, kad šajā vētrā būtu cietuši cilvēki. Tomēr spēcīgais vējš nodarījis postījumus dažādiem īpašumiem, norāda Gribuste.
 
Vētra bija saudzīgāka nekā iepriekšējās reizes, tomēr tāpat ir radīti zaudējumi, piemēram, cietušas astoņas automašīnas,” turpina VUGD pārstāve.
Vislielākos bojājumus vētra nodarījusi elektrolīnijām. Rīta pusē ”Sadales tīkls” ziņoja, ka elektroapgādes traucējumi skāruši aptuveni 38 tūkstošus klientu. Iesaistot vairāk nekā četrsimt elektromontieru brigādes, daudzviet bojājumi jau novērsti un lielākajai daļai klientu energoapgāde ir atjaunota.
 
”Sadales tīkla” pārstāve Renāte Meļķe norāda, ka atlikuši vien astoņi tūkstoši klientu, kuriem joprojām nav atjaunota elektrība, bet no rīta bez elektrības, kā jau iepriekš vēstīts, bija 38 000 „Sadales tīkla” klientu.
 
Vairākās Latvijas pilsētās vētra nebija saudzējusi Ziemassvētku egles. ”Latvijas Mobilais telefons” savā ”Twitter” kontā ziņoja arī par iespējamiem mobilo sakaru traucējumiem. Vētras dēļ atcelti arī vairāki pasākumi, bet Siguldā esošās slēpošanas trases bija spiestas ierobežot savu darbu.
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"