46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Daugavpils skrošu rūpnīcā tūristi ziemā varēs liet parafīna lodes

Фото: DELFI
Daugavpils skrošu rūpnīca piedāvā jaunu tūrisma produktu - parafīna skrošu liešanu "Skrotis pašu rokām". Ikvienam ir iespēja uzkāpt skrošu rūpnīcas 30 metrus augstajā un 103 gadus vecajā skrošu liešanas tornī, un ķerties klāt parafīna ložu liešanai. Tikai ziemā, kad gaiss ir auksts, ir unikāla iespēja nodarboties ar krāsaino parafīna skrošu liešanu, vēsta Delfi.
 
Turklāt no torņa var redzēt pilsētas panorāmu, bet nokāpjot lejā, aplūkot rūpnīcas vēsturisko ekspozīciju un īsto skrošu liešanas cehu, noskatīties filmu par svina kausēšanas, liešanas procesu un patronu ražošanu, kā arī šautuvē izmēģināt saražoto produkciju.
 
Zīmīgi, ka Daugavpils skrošu Rūpnīca darbību uzsāka 1886.gadā. Pāris gadu laikā no nelielas manufaktūras tā izauga par ievērojamu rūpnīcu, kas savu produkciju eksportēja uz tuvām un tālām zemēm. Bet Daugavpils augstākajā vietā celtais skrošu liešanas tornis kļuva par pilsētas industriālo simbolu. Kopš rūpnīcas pirmsākumiem, tajā ražo sporta un medību munīciju. Daugavpils skrošu rūpnīca ir vienīgā apmeklētājiem atvērtā munīcijas rūpnīca Baltijā.
 
 
Vairāk info: dsr.lv
www.delfi.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"