46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Latvijas Bankas prezidents: Pāreja uz eiro bija neticami gluda

Latvijas pāreja uz eiro notikusi neticami gludi un raiti, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atzina Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.
"Man pašam tas ir pārsteigums, cik gludi un raiti tas notika," norādīja Rimšēvičs, paskaidrojot, ka pirms eiro ieviešanas tika rūpīgi izanalizēta citu Eiropas valstu pieredze, ņemti vērā potenciālie riski, tādējādi izdevies izvairīties no problēmām, veicot valūtas maiņu.

Valsts līdz ar pāreju uz eiro pirmajā pusgadā ieguvusi vairāk nekā 100 miljonu eiro ietaupījumu, pirmkārt jau saistībā ar maksājumu palētināšanos, lētāka ir kļuvusi arī valsts parāda apkalpošana, tādējādi, salīdzinot ar 2012.gadu, budžetā esam ietaupījuši 140-150 miljonus eiro, plus arī konvertācijas izmaksu izzušana kā tāda, ieguvumus uzskaitīja Centrālās bankas vadītājs.

Mēs varam tikai priecāties, ka Latvija vairs nav pelēkajā zonā un devalvācijas risks ir pazudis, teica Latvijas Bankas prezidents Savukārt pie zaudējumiem Rimšēvičs minēja emocionālo pusi, norādot, ka "paši esam izauklējuši šo latu", un, protams, ka tādā ziņā nebija viegli atvadīties no, iespējams, skaistākās naudas Eiropā.
Jāatgādina, ka pirmdien noslēdzās paralēlās cenu norādīšanas periods eiro un latos, un no šodienas uzņēmējiem cenu zīmēs un čekos vairs nav prasība obligāti norādīt latus.
 
Источник: mixnews.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"