46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Straujuma: Latvijas neatkarība nav pārdodama

"Latvijas neatkarība nav pārdodama," to, komentējot Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites izteikumus, Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma, teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).
Straujuma, komentējot kolēģes teikto, ka Latvijas politiķi saņēmuši priekšlikumu lētākām gāzes piegādēm apmaiņā pret izstāšanos no NATO, teica, ka ir runājusi ar Gribauskaiti, kura neesot atklājusi ne politiķu vārdus, ne šīs informācijas avotu.

Ne Straujumas, ne Ārlietu ministrijas rīcībā neesot ziņu, ka Latvijas politiķi būtu runājuši ar Krievijas pārstāvjiem, apspriežot izstāšanos no NATO.
"Desmit gadus esam Eiropas Savienībā (ES) un NATO. Neredzu pamatu runāt, par Latvijas virziena maiņu," uzsvēra Straujuma.

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (V) iepriekš pauda, ka Krievijas lētākas gāzes vai naftas piedāvājumi varētu tikt veikti zondēšanas nolūkos.
"Krievijas izteiktie piedāvājumi nebūs oficiāli. Tie ir vai nu provokatīva rakstura, vai veikti zondēšanas nolūkos," uzskata Pabriks. "Mēs jau to redzējām valodas jautājumā. Krievija ir pierādījusi, ka aktīvi seko līdzi sabiedriskajam viedoklim Baltijā, un cenšas ietekmēt to, izmantojot masu saziņas līdzekļus," teica politiķi.
 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"