46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Jūrmalas Pašvaldības policijas vadītāju nokaunina par nolaidību

Jūrmalas pašvaldības Dienesta izmeklēšanas komisija pabeigusi darbu pie Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policijas Glābšanas dienesta pārbaudes, rosinot piemērot disciplinārsodu – rājienu – Pašvaldības policijas priekšniekam Valdim Kivkucānam par nepietiekamu Glābšanas dienesta darba organizācijas nodrošināšanu un kontroli, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.
Līdz 4.jūlijam tiks saskaņots Rīcības plāns konstatēto nepilnību novēršanai, uzdodot sakārtot Pašvaldības policijas iekšējo regulējumu – darba kārtības noteikumus, glābēju darba organizācijas un rīcības instrukcijas, kā arī izvērtēt papildus glābēju nepieciešamību aktīvās peldsezonas laikā.
 
Tāpat komisija rosina līdz oktobrim izstrādāt Glābšanas dienesta attīstības stratēģiju, lai kompleksi iezīmētu Glābšanas dienesta vidējā termiņa attīstības perspektīvas, tajā skaitā attiecībā uz cilvēkresursiem un materiāli tehniskajiem resursiem pilnvērtīgai glābēju funkciju izpildei.
 
Attīstības posmu īstenošana tiks skatīta kontekstā ar 2015.gada pašvaldības budžeta veidošanu. Neatliekami risināmie jautājumi Glābšanas dienesta materiāli tehniskās bāzes pilnveidošanai, piemēram, elektroniski informatīvo tablo iegāde un izvietošana oficiālajās peldvietās, kā arī informatīvo zīmju izgatavošana un uzstādīšana pludmalēs, tiks virzīti izskatīšanai pašvaldības šī gada budžeta grozījumos.
 
Pēc Rīcības plāna ieviešanas un Glābšanas dienesta attīstības stratēģijas izstrādes(līdz šā gada 15.oktobrim) Dienesta izmeklēšanas komisija rosina veikt Pašvaldības policijas priekšnieka ārpuskārtas novērtēšanu par vadītāja darbību, sasniegtajiem rezultātiem un atbilstību ieņemtajam amatam.
 
Ziņojums iesniegts pašvaldības vadībai gala lēmuma pieņemšanai.
 
Portāls Mixnews.lv jau rakstīja, ka pēc 28.maijā notikušā negadījuma Kauguru pludmalē, kur bojā gāja kaitbordists, tika izveidota Jūrmalas pilsētas domes Dienesta izmeklēšanas komisija, lai izvērtētu Pašvaldības policijas priekšnieka atbildību par Glābšanas dienesta darba organizāciju.
 
Paralēli domes komisijai tika izveidota arī Pašvaldības policijas komisija, kas vērtēja konkrēto glābēju rīcību negadījuma laikā. Pēc apstākļu izvērtēšanas pieņemts lēmums pārtraukt darba attiecības ar 2 glābējiem, kas dežurēja Kauguru postenī negadījuma laikā, kā arī piemērots disciplinārsods – rājiens – Glābšanas dienesta priekšniekam.
 
Jūrmalas domes izpilddirektora vietnieks Arturs Grants atzina, ka dežūrā bija jābūt diviem glābējiem un viņiem tas bija jāredz. Jūrmalā sākusies peldsezona, un glābējiem jābūt postenī no pl.8:00 līdz 21:00. Traģēdija notikusi pēc sešiem vakarā.
 
Bijušais Jūrmalas ātrās palīdzības un glābšanas dienesta vadītājs Uldis Ciekurs raidījumam "Panorāma" pauda, ka labākie glābēji dienestu esot pametuši 2012.gadā, kad Jūrmalas dome viņa vadīto dienestu likvidēja un glābšanas funkciju deleģēja pašvaldības policijai. "Iespējas iet pret to nebija, tas bija konceptuāls domes lēmums.[..] Ļoti daudzi profesionāli glābēji aizgāja prom no darba, jo negribēja būt par pašvaldības policistiem," skaidroja Ciekurs.
 
Kaitošana jeb pūķošana ir ekstrēms sports. Kaitotājus nereti vējš iepūš jūrā, var gadīties arī citas neparedzamas situācijas. Taču konkrētajā gadījumā nu jau bojāgājušais kaitotājs ar šo sporta veidu nodarbojās vietā, kas teorētiski ir pati drošākā Jūrmalā - tieši iepretim glābšanas stacijas logiem. 

Источник: mixnews.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"