46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

No Jūlija Latvijā ieviesīs maksas ceļus

No otrdienas, 1.jūlija Latvijas teritorijā ir jāmaksā autoceļu lietošanas nodeva, ziņo "Nozare.lv". 
Samaksa jāveic, lai varētu braukt pa noteiktiem Latvijas galveno autoceļu posmiem (izņemot to šķērsošanu, tai skaitā apļveida krustojumos), ar kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 3500 kilogramiem un kuri paredzēti vai tiek izmantoti kravu autopārvadājumiem.
 
Kā informēja Satiksmes ministrijā, informatīvie plakāti par autoceļu lietošanas nodevas ieviešanu patlaban izvietoti uz visiem galvenajiem autoceļiem, iebraucot Latvijā, kā arī Rīgas, Ventspils un Liepājas ostās. Par autoceļu lietošanas nodevas nepieciešamību Latvijas teritorijā attiecīgu informējošu ceļa zīmju izgatavošanu un izvietošanu atbild "Latvijas Valsts ceļi".
 
Tāpat Satiksmes ministrija ar notām caur Ārlietu ministriju 47 valstu Transporta ministrijām nosūtījusi vēstules ar informāciju par to, ka Latvijā no 1.jūlija iekasēs autoceļu lietošanas nodevu kravas transportam virs 3,5 tonnām. Tās esot valstis, ar kurām ir noslēgti divpusējie līgumi par autosatiksmi.
 
Autoceļu lietošanas nodevas maksāšanas, iekasēšanas un administrēšanas kārtība paredz, ka samaksāt nodevu varēs internetā portālā "www.lvvignette.eu", kā arī skaidrā naudā vai ar maksājumu karti pie pakalpojumu sniedzējiem. Nodevas maksājums interneta portālā būs bez papildu izdevumiem nodevas maksātājam. Portāls darbosies trijās valodās - latviešu, angļu un krievu.
 
Latvijā nodevu varēs samaksāt arī lielākajās degvielas uzpildes stacijās (DUS) un CSDD pakalpojumu sniegšanas vietās, gan skaidrā naudā, gan izmantojot maksājumu kartes. Izmantojot šo iespēju, jārēķinās ar papildu pakalpojuma maksu.
 
Nodevas samaksas kontroli veikts Valsts policija. Prognozētie valsts budžeta ieņēmumi no nodevas šogad plānoti četru miljonu eiro apmērā.
 
Tikmēr VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) un VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" ir noslēgušas trīspusējos līgumus ar degvielas uzpildes stacijām "Virši-A", "LUKoil Baltija R" un "Statoil Fuel & Retail Latvia", kā arī ar muitas brokeru pakalpojumu nodrošinātāju "Merkūrijs EU" par eirovinjetes tirdzniecību.
 
Saskaņā ar līgumiem degvielas uzpildes stacijas (DUS) nodrošinās autoceļu lietošanas nodevas iekasēšanas pakalpojumu, kas nozīmē, ka šajās DUS kravas transporta autovadītāji varēs iegādāties eirovinjetes par Latvijas galveno ceļu izmantošanu.
 
"LUKoil Baltija R" eirovinjetes tirgos 34 DUS, "Statoil Fuel & Retail Latvia" - 59, bet "VIRŠI-A" - 11 stacijās. 

Источник: mixnews.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"