46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Pensionāri septembrī protestus nerīkos; pulcēsies pēc 12. Saeimas vēlēšanām

Фото: lsm.lv
Līdz vēlēšanām pensionāri mītiņu nerīkos - tas nolemts pirmdien  notikušajā Latvijas Pensionāru federācijas domes sēdē.
Iepriekš tika lemts visas Latvijas pensionāru mītiņu rīkot 6. septembrī Strēlnieku laukumā Rīgā. Ņemot vērā pašreizējo situāciju – gan iekšpolitisko, gan starptautisko -, seniori nolēmuši lielo saietu rīkot pēc Saeimas vēlēšanām, jo tad arī varēs jaunajiem tautas priekšstāvjiem norādīt uz aktuālajām problēmām.
 
„Man ir Latvija dārgāka par šo pasākumu. - Šādos politiskos apstākļos sanākšana nebūtu vēlama. - Rīga ir kultūras galvaspilsēta, kāda būs kultūra, ja pensionāri atkal kliegs un dauzīs kastroļus?” - šādus un līdzīgus viedokļus izteica  pensionāri, kas uzskatīja, ka pensionāru saietam 6.septembrī nebūtu īstais laiks. Savukārt pretējā viedokļa paudēji teica, ka nevajag baidīties prasīt no valdības atskaiti, kas izdarīts pensionāru labā, un kādi solījumi nav tikuši pildīti.
 
„Cilvēki mums zvana un raksta – ko tad jūs esat panākuši? Ja necīnīsimies, nekas arī nebūs,” iebilst Jelgavas pensionāru biedrības valdes loceklis Jānis  Felsbergs.
 
Rīkot Vislatvijas pensionāru saietu 6. septembrī vai nerīkot? Vai rīkot pēc 12. Saeimas vēlēšanām? Pārsvaru balsojot guva trešais viedoklis – saiets notiks pēc tam, kad jaunā Saeima būs ievēlēta.
 
„Nekādā gadījumā tas nav domāts kā pikets vai mītiņš, vēl jo vairāk, kā tas bija iecerēts šogad, jo, kā izteicās viens no domes locekļiem – mums patreiz ir pagaidu valdība, kas strādā pēdējos pāris mēnešus, un šobrīd ņemt uz uzbrukt viņiem nebūtu korekti,” rezumēja Pensionāru federācijas vadītājs Andris Siliņš.
 
Pensionāru federācija jau tuvākajā laikā gatavojas lemt par galvenajiem uzdevumiem, kurus izvirzīt nākamajai Saeimai un valdībai. Tikšot piemeklēta arī piemērota vieta, kur pensionāri no visas Latvijas varētu pulcēties.
 
Источник: lsm.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"