46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Ukrainā karojošo ludzāniešu lietā kratīšanu laikā atrasti šaujamieroči

Turpinot izmeklēšanu kriminālprocesā pret trīs Ukrainā separātistu pusē karojošajiem ludzāniešiem, Drošības policija veikusi kratīšanas un izņēmusi vairākus šaujamieročus un munīciju.
Policija gan neatklāj, vai likumsargiem izdevies atrast arī trijotni, pret ko par video izplatītajiem uzsaukumiem doties karot uz Ukrainu sākusi kriminālprocesu par publisku aicinājumu uz terorismu, kā arī par šaujamieroča iegādāšanos, glabāšanu un nēsāšanu.
 
Drošības policijas pārstāvis Latvijas Radio informēja, ka šajā lietā Latvijā notika septiņas kratīšanas, izņemti trīs šaujamieroči, munīcija un viens pneimatiskais ierocis. Vienam no izņemtajiem ieročiem nebija izsniegta ieroču glabāšanas atļauja.
 
Pagaidām šajā lietā nav aizturēto, izmeklēšana turpinās, un izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju Drošības policija nesniedz.
 
Jau ziņots, ka, visticamāk, starp Ukrainas separātistu rindās karojošajiem cilvēkiem ir vismaz trīs Latvijas iedzīvotāji - divi pilsoņi un nepilsonis. Internetā ievietoti videomateriāli, kuros viņi krievu valodā apgalvo, ka ir no Ludzas, kādēļ piedalās karā, kā arī aicina doties uz Ukrainas dienvidaustrumiem.

Par publisku aicinājumu uz terorismu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pat astoņiem gadiem. Tā ir pirmā reize Latvijā, kad sākts kriminālprocess par aicinājumu uz terorismu. 
 
Источник: lsm.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"