46.lv
Svētdiena, 2024. g. 19. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Lita, Sibilla, Teika/ Денис, Михаил
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Pārbaudes laikā Latgalē darbojušās visas trauksmes sirēnas

Фото: Publicitātes foto
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ceturtdien, 2.jūnijā, pārbaudē no 161 trauksmes sirēnas traucējumus konstatējis piecām brīdināšanas ierīcēm, aģentūru LETA informēja VUGD.
Piecām trauksmes sirēnām konstatētas tehniskas problēmas, piemēram, skaņas signāla vai rotācijas problēmas. Latgalē darbojās visas 28 pārbaudītās sirēnas un arī Zemgalē bez traucējumiem nostrādāja visas 22 sirēnas, bet Kurzemē no 29 sirēnām darbojās 27, Vidzemē no 28 darbojās 26, savukārt Rīgā un Rīgas reģionā no 54 pārbaudītajām sirēnām bez darbības traucējumiem nostrādāja 53 trauksmes sirēnas.
 
Atšķirībā no 2015.gada, kad sirēnas tika ieslēgtas manuāli, ceturtdien, 2.jūnijā, sirēnas tika ieslēgtas attālināti no centrālās vadības pults. Papildus tam sirēnu pārbaudes laikā pie katras trauksmes sirēnas atradās arī VUGD amatpersona, lai nepieciešamības gadījumā sirēnu iedarbinātu manuāli, manuāli tika iedarbināta 21 trauksmes sirēna.
 
Ceturtdien, 2.jūnijā, VUGD saņēma 89 zvanus no iedzīvotājiem, kuri nebija ieguvuši informāciju par notiekošo trauksmes sirēnu darbības pārbaudi vai arī ziņoja par to, ka tās nedzird.
 
Latvijā trauksmes sirēnas izvietotas tā, lai raidītais skaņas signāls būtu dzirdams apmēram pusotra kilometra rādiusā - atkarībā no sirēnas izvietojuma augstuma, teritoriālās apbūves īpatnībām, gaisa mitruma un vēja stipruma.
 
Trauksmes sirēnu pārbaude notiek divas reizes gadā.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
rezekniete 03.06.2016 14:46
Nedarbojās gan. Zilupes ielā 50 esošā sirēna neizdvesa ne skaņas.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"