46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 09. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Einārs, Ervīns, Klāvs/ Василий, Степан
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Latviešu žurnālists Krievijas televīzijas raidījumā kaismīgi aizstāvēja Latviju

Фото: Aleksejs Vesjolijs
Krievijas televīzijas kanāla "NTV" raidījumā "Tikšanās vieta" (Место встречи), kas bija veltīts Latvijai tika diskutēts par kompensācijas piešķiršanu Latvijai. Latviešu žurnālists Aleksejs Vesjolijs izturēja Padomju Savienības patriotu uzbrukumu un pastastīja par galvenajiem Padomju Latvijas grēkiem.
 Televīzijas kanāla "NTV" raidījumā "Tikšanās vieta" diskutēja par to, ka Krievijai vajadzētu reaģēt par Latvijas komisijas aprēķināt kompensāciju par nodarītajām sekām Padomju gados.
 
Lai apspriestu šo tēmu Krievijas televīzijas kanāls uz diskusiju aicināja Krievijas un Latvijas ekspertus. Latviešu žurnālists Aleksejs Vesolajs un aktieris Andris Lielais sīvā cīņā stājas pretī  A. Gaponenko, J. Aleksejevs un  I. Girss, kuri izsakās nelabvēlīgi par Latviju un cīnās par "krievisku pasauli".
 
A. Lielais atgadināja par šausmām, kuras nācās piedzīvot Staļina represiju laikā, par neskaitāmajiem upuriem un salauztiem likteņiem. Tikmēr A. Vesjolijs kaislīgi norādīja, ka laime neslēpjas rūpnīcās, kas tika uzceltas, bet iespējā pašiem lemt par savu likteni.
 
"Padomju laikā Latvijā bija okupācija. Jūs centāties pārvērst mūsu valsti par izejvielu noliktavu, par "lētu ekonomiku", tā nebija mūsu izvēle. Jūs atņēmāt mums politisko brīvību, iespēju pieņemt lēmumus pašiem . Mēs cīnījāmies par brīvību un 1990.gados mēs uzvarējām un arī tagad uzvarēsim. Šodien mēs paši izlemjam, ko mums darīt un kādu ceļu iet. Krievu kultūra sabruka Padomju Latvijā. Šodien mūsu tauta pati izlemj, kur dzīvot un strādāt. Mums ir demokrātija un brīvība. Pilsoņi paši izlemj, ko viņiem darīt," savas uzrunas laikā kaislīgi norādīja latviešu žurnālists Aleksejs Vesjolijs. 
 
Raidījuma uzstājās arī sociologs un zināmā Krievijas politiķa Anatolija Čubaisa brālis Igors Čubaiss, kur paziņoja, ka Krievijai ir jāatzīst Baltijas valstu okupācija un jāmeklē risinājuma veids.
 
Latviešu žurnālista A. Vesjolija uzstāšanos raidījumā ir skatāma no 9 minūtes 35 sekundes.
 

 

Комментарии (0-7/7)
dlja Zurnalista 30.04.2016 10:37
Horoshuju frazu skazal nash umnejwij zurnalist. Ljuboj rab kogdato vasstanet. Vot i opozorilisj na vesj mir priznav sebja rabami!!! Vobw4e mog bi ne govoritj. Itak vse znajut. A po suti priehatj v gosti i tak vesti besedu eto ne lepo. S storoni prostomu zritelju ljuboj strani kazetsja 4to priehali ne ljudi s viwwim obrazovaniem diskutirovatj a otsidevwie zeki s naborom brannih slov i vzgljadom ne zdorovih ljudej. Eto daleko ne diplomatija
Juris 30.04.2016 20:27
Pilsonību visiem un krievu valodu par 2 valsts valodu un latgalei naudu par vilcienu tranzitu un darba vietas ar cieņu juris
donats 02.05.2016 23:02
Paldies drosmīgajam žurnālistam. Bet par diskusiju kultūru- tur jau Alksnim acis dega kā zvēram, arī citiem, normālā tonī jau Krievijā diskutēt nemaz nevar. Bet krievu loģika dzelžaina- "mums pašiem nebija ko ēst,jo visu atdevām jums latviešiem, kāpēc viņi no mums bēg?" Tāpēc jau bēga , ka bija bads, tukši veikali, bet katru dienu galvā dzina, ka esam paši bagātākie, paši laimīgākie, brīvākie.Bet, ka krievi ir tik stulbi, ka viņiem bads, bet viņi vienalga slavinās KPSS. Daudzi jau būtu tad braukusi uz ārzemēm, bet uz robežas jau šava nost, pat no Berlīnes uz Rietumberlīni pāri žogam izdevās tikt tikai retajam.Bet kāpēc nebrauc neviens strādāt uz Krieviju, ja tur tik labi? Visi uz " nolādētajiem Rietumiem, pie "pretīgajiem anglo-sakšiem. Ja kādam jābūt kaunam, tad pirmkārt Krievijai, jo tur ir visa Mendelejeva tabulas elementi, bet nacionālais kopprodukts uz vienu cilvēku mazāks nekā Latvijā, nerunājot par attīstītām valstīm...
donats to dlja zurnalista 02.05.2016 23:08
Vi navernoje ne žili v nesčastnom SSSR, koņečno že mi vse biļi rabami. A žurnalist skazal pravdu, čto mi hotim idti na demonstraciju kogda hotim, a ne dva raza v god objazateļno, stojali po 4-5 časov, inogda mjorzli, čtobi minutu prošagatj mimo tribun, gde stojali krasnije podonki, i prokričatj; Slava KPSS, hotja duša kričala - budtje prokljati...
To juris 06.05.2016 17:29
Aizej pie ārsta,pajolīt,un steidzami...
Pridurku 07.05.2016 10:23
A mozet tebe shoditj k vra4u? Pole4itj prostatu. Ato priedut. Nadoze podgotovitj, 4tob pomjag4e bilo
otto 23.05.2016 17:36
Jurik kančs, aiztaisīs, vecais trupieksnis, izdzimteni, atjēdzies kū dori.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"