46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 20. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Salvis, Selva, Venta/ Антонина, Давид, Йосип, Тадей, Нил
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Trešdien daudzviet pamatīgi snigs, vietām sniega kārta pieaugs par desmit centimetriem

Фото: LSM.LV
Trešdienas rītā gaisa temperatūra lielākajā Latvijas daļā -6..-12 grādi, piekrastē -1..-5 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.
Diena būs pārsvarā apmācies laiks, tikpat kā visā valstī snigs, turklāt vietām Kurzemē, kā arī daudzviet valsts centrālajā daļā, tostarp Rīgā, brīžiem snigs stipri un puteņos.
 
Baltijas reģionā ar ziemeļrietumu vējiem ieplūdīs arktiski auksts gaiss, un situācija atmosfērā būs līdzīga kā 3. janvārī, kad Rīgas apkaimē uzsniga vairāk nekā 2 centimetri sniega.
Aukstajam gaisam plūstot pāri relatīvi siltajiem Baltijas jūras ūdeņiem, veidojas intensīvi gubu mākoņi, kas nes stipru snigšanu salīdzinoši nelielā teritorijā, taču var nest stipru snigšanu vienuviet vairākas stundas pēc kārtas.
 
Pūtīs mērens ziemeļrietumu vējš, brāzmās 8-13 metri sekundē, bet jūras piekrastē Kurzemē līdz 14-17 metriem sekundē.
 
Gaisa temperatūra lielākajā valsts daļā gan dienā, gan naktī būs -5..-10 grādi, jūras krastā Kurzemē būs siltāks - ap -1..-4 grādiem.
 
Snigšanas laikā vietām būtiski pasliktināsies redzamība, ceļi būs apsniguši un grūti izbraucami. Sniega kārta daudzviet Kurzemē, Rīgas apkaimē, kā arī Vidzemes rietumu un centrālajā daļā palielināsies par 6-10 centimetriem.
Rīgā pārsvarā apmācies laiks, snigs, brīžiem, pārsvarā pēcpusdienā, stipra snigšana un putenis. Ziemeļrietumu vēja brāzmas ap 10-13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra ap -4..-5 grādiem.
 
Stipra snigšana daudzviet turpināsies arī naktī uz ceturtdienu un ceturtdienas pirmajā pusē.
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"