46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 20. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Salvis, Selva, Venta/ Антонина, Давид, Йосип, Тадей, Нил
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Jauna likuma dēļ daļā mazo veikalu trūkst svaigu preču, tostarp maize

Фото: LSM.LV
Saistībā ar Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likuma stāšanos spēkā daļā mazo pārtikas veikalu ir samazinājies preču sortiments, tostarp trūkst pat tādas preces kā maize.
"Latvijas Tirgotāju savienības", kas apvienojusi mazos un vidējos Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumus mazumtirdzniecības tīklā "LaTs", valdes priekšsēdētājs Raimonds Okmanis norādīja, ka likuma dēļ atsevišķos mazajos veikalos, piemēram, Kurzemē ir samazinājies vietējās svaigās pārtikas preču sortiments. "Ne konkrēti "LaTs" veikalos, bet mazajos veikalos vakarā vairāk nav maizes. Ja agrāk, piemēram, tu varēji aiziet desmit minūtes pirms veikala slēgšanas un vienmēr bija kāds kukulītis, tagad šīs maizes nav, jo preces ir aizliegts atgriezt atpakaļ piegādātājiem. Agrāk pirmās nepieciešamības precēm bija ļoti laba sistēma, ka preces tika mainītas, līdz ar to veikalnieks dienas beigās varēja turēt lielāku atlikumu, zinādams, ka nākamajā dienā piegādātājs atvedīs jauno maizi un veco aizvedīs prom," sacīja Okmanis.
 
Viņš piebilda, ka Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likumā ietverto nosacījumu dēļ nākotnē cietīs gan mazumtirgotāji, gan piegādātāji, gan arī patērētāji. "Galu galā cietīs pircējs - veikalnieks vairs nepasūtīs preci, piegādātājs vairs nesaražos tik daudz preču, kā bija gribējis, līdz ar to ražošanas līnijas nebūs pilnībā noslogotas, pašizmaksa kāps, un beigās būs iemesls paaugstināt visam cenu," pauda Okmanis.
 
www.delfi.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"