46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 20. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Salvis, Selva, Venta/ Антонина, Давид, Йосип, Тадей, Нил
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Šadurskis: arī turpmāk samazināsies skolu skaits

Фото: tvnet.lv
Ņemot vērā iedzīvotāju skaita samazināšanos, situāciju lauku reģionos, arī turpmāk skolu skaits samazināsies, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica topošais izglītības ministrs Kārlis Šadurskis («Vienotība»).
Vienlaikus viņš akcentēja, ka līdzekļi, kuri tiks ietaupīti, samazinot skolu skaitu, paliks izglītības sistēmā.
 
Viņš arī norādīja, ka primārais viņa uzdevums ir darbs pie jaunā pedagogu darba samaksas modeļa pabeigšanas un ieviešanas.
 
LIZDA: Šadurskis izglītības zinātnes ministra amatam ir atbilstošākais kandidāts
 
«Vienotības» izvirzītais kandidāts izglītības un zinātnes ministra amatam Kārlis Šadurskis ir atbilstošākais šim amatam, intervijā LTV raidījamam «Rīta Panorāma» teica Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga.

Viņa skaidroja, ka no visiem «Vienotības» virzītajiem kandidātiem izglītības ministra amatam Šadurskis visvairāk atbilda LIZDA virzītajām prasībām. No jaunā ministrija arodbiedrība gaida kontruktīvu, atklātu sadarbību, profesionālu dialogu.
 
«Gaidām, ka tiks risināti gadiem ieilgušie jautājumi saistībā ar augstākās izglītības finansēšanas jautājumiem,» teica Vanaga.
 
Jau vēstīts, ka partijas «Vienotība» valde pirmdienas vakarā nolēma ekonomikas ministra amatam virzīt Arvilu Ašeradenu, izglītības un zinātnes ministra amatam - Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāju Kārli Šadurski, bet labklājības ministra krēslam - finanšu ministru Jāni Reiru.
 
Līdz ar to ir zināmi visi ministru amata kandidāti, kuri varētu strādāt jaunajā Māra Kučinska valdībā. Balsojums par jauno valdību, ko veidos ZZS, NA un «Vienotība», plānots 11.februārī.

 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"