46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 20. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Salvis, Selva, Venta/ Антонина, Давид, Йосип, Тадей, Нил
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

VID darbiniekus par 9,1 tūkstoti apmācīs transportlīdzekļu ekstremālās vadīšanas kursos

Фото: apollo.lv
Valsts ieņēmuma dienesta (VID) darbiniekus par 9,1 tūkstoti eiro apmācīs transportlīdzekļu ekstremālās vadīšanas kursos, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.
Konkursā par uzvarētāju atzīts vienīgais pieteikumu iesniegušais pretendents - Igaunijas kompānija «Autosoit».
 
Dienesta Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice-Mamaja aģentūrai BNS skaidroja, ka attiecīgie kursi būs paredzēti VID Muitas policijas pārvaldes darbiniekiem. «VID Muitas policijas pārvalde ir operatīvās darbības subjekts, kas ikdienā veic operatīvos pasākumus un speciālās izmeklēšanas darbības, tam nolūkam izmantojot dienesta autotransportu,» sacīja Teice-Mamaja.
 
Tostarp viņa atzīmēja, ka operatīvā transporta vadīšana prasa no tā vadītājiem paaugstinātās prasības, iemaņas un kvalifikācijas, lai nodrošinātu ceļu satiksmes drošību gan operatīvā transporta ekipāžai, gan pārējiem satiksmes dalībniekiem operatīvo pasākumu veikšanas laikā.
 
«Ekstremālās braukšanas kursi ir viens vairākiem instrumentiem, kādā veidā apmācīt VID Muitas policijas pārvaldes darbiniekus un ierēdņus – operatīvā transporta vadītājus pareizai rīcībai ceļu satiksmes situācijās, kas saistītas ar paaugstināto riska pakāpi, dažādiem laika apstākļiem, ātruma izvēli, palīdzību ceļu satiksmes negadījumu laikā, glābšanu no avarējoša transportlīdzekļa  u.tml. situācijām,» teica dienesta speciāliste.
 
VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID  ir izveidots 1993.gadā.
 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"