46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 20. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Salvis, Selva, Venta/ Антонина, Давид, Йосип, Тадей, Нил
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Veselības nozarē vidējais algas palielinājums būs 7%

Фото: focus.lv
Veselības nozarē strādājošajiem nākamgad vidēji alga pieaugs par 7%, par šādu panākto vienošanos, sadalot pieejamos 10 miljonus eiro, informē Veselības ministrija (VM).
Sarunās par algu palielinājumu pirmdien 2016.gadā piedalījās mediķu arodbiedrība un Slimnīcu biedrība. Vienošanās tikusi panākta ātri - 15 minūšu laikā. Atbalstu guva modelis algām piemērot atšķirīgu pieaugumu, lielākais no kuriem ir 9-10% apjomā jeb 30 eiro.
 
Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) līderis Valdis Keris norāda, ka pieejamie 10 miljoni eiro "ir daudz par maz, bet tāda ir reālā summa". Lielākais algas pielikums būs māsām un ārstiem, pēc Kera vārdiem, "tiem, kas notur fronti". Ārstniecības iestāžu vadība saņems mazāk.
 
"Ar starprezultātu, esam apmierināti, jā. Prasījām 10% algas pielikumu, ieguvām 7%. Tas ir reāls, pozitīvs pielikums, bet darbs ir jāturpina tālāk," uzsver Keris, minot, ka iekšlietu sistēmā algas pieaugs par 100 eiro.
 
Slimnīcu biedrības vadītājs Jegvēnijs Kalējs norāda, ka pirmo reizi alga tiks palielināta arī ārstniecības iestāžu tehniskajam personālam - apmēram par 17 eiro, jo iepriekš algu izmaiņas tehnisko personālu nav skārušas.
 
Kalējs saka, ka lielāku algu veselības nozarē strādājošie saņems februārī.
 
Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) komentē, ka "nākamais gads ārstniecības personām nāk ar labiem jaunumiem – atalgojuma palielinājumu". Vidēji darba samaksa par 7% pieaugs ārstiem, ārsta palīgiem un medicīnas māsām. Lielākai daļai medicīnas māsu atalgojums pieaugs pat par 9%-10%. Tāpat par aptuveni 3,5% algas pieaugs slimnīcu atbalsta personālam.
 
BNS jau rakstīja, ka Ģimenes ārstu asociācija pirmdien izplatīja paziņojumu, uzsverot, ka algu pieaugumam jābūt vismaz 10% un jāizstrādā atalgojuma palielināšanas plānu.
 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"