46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 20. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Salvis, Selva, Venta/ Антонина, Давид, Йосип, Тадей, Нил
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Uz Latgali vilinās ar nodokļu atlaidēm

Фото: Diena
Investoru piesaistei izmantos speciālo ekonomisko zonu (SEZ) un tās sniegtās uzņēmumu ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa atlaides, vēsta laikraksts Dienas Bizness.
 To paredz otrdien valdībā akceptētais Latgales speciālās ekonomiskās zonas likumprojekts, kurš gan vēl jāpieņem Saeimā. Tas veidots pēc analoģijas ar nosacījumiem, kādi ietverti Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas likumā. Paredzēts, ka SEZ teritorijas lielums nevarēs pārsniegt 5% no Latgales reģiona platības.

Ministru kabinetam būs deleģētas tiesības noteikt teritoriju sarakstu Latgales reģionā, uz kurām attieksies speciālās ekonomiskās zonas statuss. Pēc valdībā iesniegtajiem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas datiem, šādas teritorijas varētu būt 18 pašvaldībās, ieskaitot Daugavpili. Plānots, ka Latgales SEZ pastāvēs līdz 2035. gada 31. decembrim. Uzņēmumi, kas veiks ieguldījumus Latgales SEZ, varēs pretendēt uz tiešo nodokļu atvieglojumiem, proti, uzņēmuma ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm.
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"