46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 13. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ira, Iraīda, Irēna, Irina/ Максим, Никита, Яков, Игнат
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Sestais Latgales ērģeļu dienu festivāls

Фото: Laiki.lv
Sestais Latgales ērģeļu dienu festivāls norisināsies no 2015. gada 17. jūlija- 2. augustam vairākās Latgales katoļu baznīcās, kurās līdz mūsdienām ir saglabājušās īstas stabuļu ērģeles. Festivāla mērķis ir popularizēt ērģeļspēles kultūru un latviešu ērģeļmākslu, atbalstīt ērģeļu uzturēšanu un apkopi, kā arī vēlreiz apliecināt to, ka Latgalē un Latvija var lepoties ar spožu ērģelnieku saimi. Latgales ērģeļu dienas ir labdarības pasākums – ieeja visos koncertos ir par ziedojumiem. Šī gada festivālā savāktie ziedojumi tiks nodoti Nautrēnu Romas katoļu baznīcas ērģeļu restaurācija (šīs ērģeles iegādātas 1939. gadā un ir valsts nozīmes mākslas piemineklis), informē Guna Igavena.
Festivālā šogad uzstāsies ērģelnieki: Edīte Alpe, Diāna Jaunzeme, Ilona Birģele, Iveta Pelše, Jānis Pelše, Larisa Carjkova, Guna Kise, Baiba Betlere, Daugavpils Mūzikas vidusskolas un J. Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas audzēkņi, kā arī solisti – klavesīniste Ieva Saliete, ļeģendārais estrādes dziedātājs Žoržs Siksna, operdziedātāja Ilona Bagele un tautā iemīļotais mūziķis Andris Baltacis (grupas “Baltie lāči” solists). Šī festivāla goda viesis un viesu koncerta ērģelnieks- Latvijas mūzikas akadēmijas profesors, ilggadējs ērģeļu mūzikas pedagogs, ērģeļu restaurators, ērģeļbūves eksperts un pasaulslavenais koncertērģelnieks Tālivaldis Deksnis.
 
Vairākos koncertos ar video projekcijas palīdzību varēs vērot ērģelnieku spēli tuvplānā! Kā arī, turpinot tradīciju, pēc koncertiem klausītājiem būs iespēja vērot instrumentu demonstrējumus, uzdot jautājumus ērģelniekiem un izmēģināt savus spēkus, iejūtoties ērģelnieka vietā!
 
Festivāla norise:
 
•STIRNIENES SV. LAURENCIJA ROMAS KATOĻU BAZNĪCA – 17. jūlijs plkst. 20.00.
•MALNAVAS JAUNAVAS MARIJAS – ROŽUKROŅA KARALIENES KATOĻU DRAUDZES BAZNĪCA (Kārsavā) – 18. jūlijs plkst. 19.00.
•AGLONAS BAZILIKA – 19. jūlijs plkst. 13.00.
•RIEBIŅU SVĒTO APUSTUĻU PĒTERA UN PĀVILA ROMAS KATOĻU BAZNĪCA– 24. jūlijs plkst. 18.00.
•NAUTRĒNU ROMAS KATOĻU BAZNĪCA– 25. jūlijs plkst. 14.00.
•VIĻAKAS VISSV. JĒZUS SIRDS ROMAS KATOĻU BAZNĪCA– 2. augusts plkst. 15.00.
•RĒZEKNES JĒZUS SIRDS KATEDRĀLE – 2. augusts plkst. 19.00.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"