46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 13. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ira, Iraīda, Irēna, Irina/ Максим, Никита, Яков, Игнат
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Latgales reģiona konkurss „Siera un maizes svētku sāļā torte” Aglonā

10.07.2015
28. jūnijā laiku mājā „Upenīte” norisinājās novadu konkurss „Siera un maizes svētku sāļā torte”, kuru organizēja biedrība „Siera klubs” sadarbībā ar Skrundas, Smiltenes, Aglonas, Auces novada domēm un Latvijas piena pārstrādes uzņēmumiem.
Galvenie konkursa mērķi ir popularizēt Latvijā ražotā siera un maizes izmantošanu konditorejas izstrādājumu gatavošanā, izstrādāt jaunas sāļo tortu receptes, kuru sastāvā izmantoti Latvijā ražotie sieri un maize, kā arī apkopot un popularizēt novadu siera un maizes sāļo tortu cepēju pieredzi. Latgales posmā pieteica dalību 12 meistari. Konkursu atklāja biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.
 
Vērtēšanas žūrija: Edgars Grāvītis, AS „Rīgas dzirnavnieks” maizniekmeistars, žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Gunta Duka – “Latvijas Maiznieku biedrības” izpilddirektore, Tatjana Komare, Aglonas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste, Solvita Meļņikova, AS „Interbaltija AG” mārketinga vadītāja, Lidija Lubāne, ZS „Juri” īpašniece un siera meistare. Žūrijas komisija vērtēja tortu receptūru, formas oriģinalitāti, noformējumu, garšu, prezentāciju.
 
Konkursa rezultāti:
 
1. vieta – Svetlana Vidžupe no Dagdas, torte “Vasaras sonāte”,
 
2. vieta – Ināra Liepiņa no Preiļiem, torte “Laimes mirklis”,
 
3. vieta Marīte Lipska un Kristīne Lipska no Ludzas, torte “Makšķernieka prieks”.
 
Visi konkursanti saņēma pateicības rakstus par piedalīšanos pasākumā un balvas, kuras sarūpēja konkursa organizatori un atbalstītāji, kā arī apsveikuma vārdus no žūrija komisijas locekļiem un Aglonas novada domes priekšsēdētājas Helēnas Streiķes. Bija paredzēta arī skatītāju Simpātiju pārsteiguma balva, kuru saņēma Ilona Nikolajeva no Riebiņu novada.
 
Nobeigumā jāpiebilst, ka šāda veida pasākums ir laba pieredzes apmaiņa, iepazīšanās ar citu novadu kolēģiem, tikšanās ar draugiem. Konkursanti atzinās, ka daži sāļās tortes cepa pirmoreiz, daži jau ir mēģinājuši. Konkursam visi ir nopietni gatavojušies, rūpīgi izstrādājot savas tortes recepti. Izsakām pateicību mūsu novada uzņēmējiem, lauku mājas “Upenīte” saimniekiem par viesmīlību, iedzīvotājiem un visiem, kas piedalījās konkursā un atbalstīja pasākuma organizēšanu.
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"