46.lv
Svētdiena, 2024. g. 12. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ina, Ināra, Inārs, Valija/ Артем, Богдан
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Latgalē uzņēmēji atbalsta Rostovski LTRK prezidenta vēlēšanās

Фото: LETA
24.martā, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Latgales reģionālās padomes sēdē tās dalībnieki izteica atbalstu LTRK viceprezidenta un "Biznesa augstskolas "Turība"" līdzīpašnieka Aigara Rostovska kandidatūrai uz LTRK prezidenta amatu. 
Vienlaikus sēdē tika apstiprināts jaunais LTRK Latgales reģionālās padomes sastāvs.

"Rostovskis ir enerģisks līderis ar mūsdienīgu skatījumu uz uzņēmējdarbību - tieši tāds LTRK prezidents ir nepieciešams, lai palielinātu organizācijas jaudu un ietekmi," komentējot atbalstu Rostovska kandidatūrai, uzsver Latgales reģionālās padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Andrejs Kursītis.
 
"Latgalē, salīdzinot ar citiem reģioniem, daudzās jomās ir zemākais sniegums - ES fondu apguvē uzņēmējiem, vidējā atalgojumā, nodarbinātībā, ārvalstu tiešas investīcijas , jaunizveidoto uzņēmumu , uzņēmumu skaits uz vienu iedzīvotāju un citās. No jaunā LTRK prezidenta un padomes ceram sagaidīt atbalstu situācijas uzlabošanā," stāsta Kursītis.
 
"LTRK Latgales reģionālajā padomē pārstāvētie uzņēmumi ir vienisprātis, ka ne tikai Rēzeknē, bet arī citās reģiona pilsētās svarīgi izveidot brīvo ekonomisko zonu. Šīs iniciatīvas virzīšana jāuzņemas jaunajai LTRK padomei un Latgales uzņēmēju reģionālajai padomei sadarbībā ar pašvaldībām," uzskata Kursītis. 
 
Kļūstot par LTRK prezidentu, Rostovskis par savas un LTRK darbības prioritātēm ir izvirzījis Latvijas uzņēmumu eksporta vecināšanu, biznesa vides uzlabošanu, kā arī LTRK biedru konkurētspējas un kapacitātes celšanu, īpašu uzmanību pievēršot situācijai reģionos. 
 
Par Latgales reģionālās padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju ievēlēts Andris Jermolajevs, par viņa vietnieku Andrejs Kursītis (AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca"), Mihails Bartaševičs (SIA "Latgalija" ). Padomes locekļu vidū Ivo Dembovskis (SIA "Projektēšanas birojs Austrumi"), Nikolajs Pušņakovs (SIA "MS-IDI"), Aleksejs Homutņins (SIA "ROLS"), Lilija Maskaļūne (SIA "Mamas D", SIA "Latgales alus D"), Juris Užulis (SIA "Lumenix Fabrika"), Antonijs Samburs (SIA "Antaris"), Sergejs Fridmans (SIA "Dautkom TV"), Aleksandra Hodaseviča (SIA "BM Industrial"), Daina Kriviņa (SIA "DK Projekts"), Mihails Šlujevs (SIA "Sencis"), Guntars Šults (Balvu novada pašvaldības uzņēmējdarbības konsultatīva padome), Pēteris Romanovskis (SIA "Līvānu kūdras fabrika", SIA "Zelta zeme"), Aigars Zīmelis (SIA "PRIMO food"), Jānis Romancāns (Ludzas uzņēmēju asociācija), Staņislavs Šmuksts (SIA "Šafrans"). 
 
LTRK Latgales reģionālā padome pārstāv vairāk nekā 17 uzņēmumu no rūpniecības, tirdzniecības, kokapstrādes, metālapstrādes, pakalpojumu sfēras un citām nozarēm Latgalē. 
 
LTRK padomi un tās priekšsēdētāju, kas vienlaikus ir arī organizācijas prezidents, uz nākamajiem trīs gadiem vēlēs LTRK biedru sapulcē 2015.gada 26.martā. Padome sastāv no 18 līdz 22 padomes locekļiem, to starpā - padomes priekšsēdētāja un padomes priekšsēdētāja vietniekiem - viceprezidentiem.

 Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedri aicināja LTRK viceprezidentu Aigaru Rostovski kandidēt uz LTRK prezidenta amatu. 
 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"