46.lv
Svētdiena, 2024. g. 12. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ina, Ināra, Inārs, Valija/ Артем, Богдан
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Godmanis: Ekonomiskā situācija valstī ir pārsteidzoši laba

Фото: LETA
Salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, situācija Latvijā ir laba, intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma sacīja politiķis Ivars Godmanis (Vienoti Latvijai), vēsta Diena.
Ekspremjers norādīja, ka, viņaprāt, situācija budžetā ir pārsteidzoši laba, "nodokļi izpildās un ir lielāki kā pagājušajā gadā". Arī akcīzes nodoklis, "kas vienmēr klibo, arī plusā". Turklāt, kā norāda Godmanis, "esam dabūjuši vairāk no Eiropas (struktūrfondiem - red.)".

Godmanis, atsaucoties uz savu pieredzi, arī norādīja, ka finanšu ministram ir jābūt uzmanīgam, un ar to arī izskaidrojama pašreizējā ministra piesardzība. Taču kopumā, neskatoties uz to, ka marta ieņēmumi ir bijuši mazāki kā janvārī, "gala rezultāts ir pavisam labs".
 
Viņaprāt, izglītības sfērai ir nepieciešams konkrēts risinājums, kas neļaus līdzekļus tērēt nelietderīgi, tāpat arī veselības aprūpē un citās jomās nepieciešami labojumi, lai turpinātos pozitīvās ekonomikas tendences.
 
Vēl Godmanis piebilda, ka no "pamatekonomikas bažas rada vienīgi rūpniecības nozare" – situācija neesot tāda, ka jāceļ trauksme, bet rūpniecības pieauguma virziens ir problemātisks.
 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"