46.lv
Sestdiena, 2024. g. 11. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Karmena, Manfreds, Milda/ Зиновий, Максим, Кирилл
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Nacionālajai drošībai svarīgā Latgale joprojām atpaliek no citiem reģioniem

Фото: Publicitātes foto
Lai arī Latgales attīstība tagad ir arī nacionālās drošības jautājums, tik un tā šis Latvijas austrumu reģions vēl aizvien attīstās lēnāk par citiem Latvijas novadiem, raidījumā 900 sekundes atzina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Valsts sekretāres vietniece Ilona Raugze, kuras atbildība ir tieši šī joma.
Kopš 2012. gada Latgalē ir samazinājies bezdarbs, kā arī pieaudzis piesaistīto investoru skaits, tāpat Latgalē ir arī sarucis emigrējušo iedzīvotāju skaits, sacīja I. Raugze.
“Neskatoties uz to, ka šī tendence kopumā ir pozitīva, salīdzinot ar citiem reģioniem, Latgales rādītāji tomēr ir zemāki – gan pēc piesaistīto nefinanšu investīciju skaita, gan pēc bezdarba rādītājiem – joprojām Latgales reģions atpaliek,” atzina VARAM pārstāve.
 
“Lai sasniegtu jebkādus ilgtermiņa rezultātus un panāktu šo te vēlamo attīstību Latgales reģionā, ņemot vērā, ka tas ir arī mūsu valsts nacionālās drošības jautājums, mēs uzskatām par nepieciešamu šā plāna īstenošanu turpināt,” pauda I. Raugze.

 

 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"