46.lv
Sestdiena, 2024. g. 11. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Karmena, Manfreds, Milda/ Зиновий, Максим, Кирилл
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Robežsardze: Pieaug nelegālās imigrācijas spiediens uz Latvijas robežām

Фото: Diena
Valsts robežsardze novērojusi, ka šogad turpina palielināties nelegālās imigrācijas spiediens uz Latvijas robežām ar Krieviju un Baltkrieviju.
Valsts robežsardze portālu Diena.lv inforrmēja, ka par nelikumīgu "zaļās" robežas šķērsošanu Latvijas robežsargi jau aizturējuši 49 Vjetnamas pilsoņus un 13 pārvadātājus, tostarp sešus Krievijas, vienu Baltkrievijas un vienu Tadžikistānas pilsoni, pavēstīja robežsardzes pārstāve Jevgēņija Pozņaka.

2014.gadā Latvijas robežsargi uz Latvijas–Krievijas robežas aizturēja 82 nelegālos imigrantus - 52 no Vjetnamas, 13 no Afganistānas, piecus no Krievijas, trīs no Pakistānas un Šrilankas un pa vienam no Beninas, Ēģiptes, Kirgizstānas, Kongo, Sīrijas un Tadžikistānas. Atklāti arī 136 viltoti dokumenti.
 
2013.gadā uz Latvijas un Krievijas robežas tika aizturēti 24 nelegālie imigranti un atklāti 99 viltoti dokumenti.
 
Valsts robežsardzei aktīvi nākas risināt jautājumus par Latvijas robežsargu aizturēto nelegālo imigrantu nodošanu atpakaļ abām kaimiņvalstīm, kurām atbilstoši starpvalstu līgumu nosacījumiem ir pienākums šādus pārkāpējus pieņemt. Tomēr, neskatoties uz noslēgtajiem līgumiem, kaimiņvalstis ne vienmēr pieņem atpakaļ šos nelegālos imigrantus. 2014.gadā no 82 nelegālajiem imigrantiem Krievija pieņēma atpakaļ četras personas, bet Baltkrievija no 75 nelegālajiem imigrantiem pieņēma atpakaļ 11 personas, pastāstīja Pozņaka.
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"