46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Rēzeknes novadā aiztur cigarešu kontrabandistu

Фото: delfi.lv
Akcīzes preču nelikumīgās aprites apkarošana ir viens no prioritārajiem darba virzieniem Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē. Šoreiz, veicot operatīvās darbības šo noziegumu apkarošanas jomā, nedēļas laikā, likumsargiem izdevās izņemt  lielu daudzumu nelikumīgo cigarešu. Saistībā ar minēto Rēzeknes novadā tika aizturēts vīrietis, informē Valsts policija.
Nelikumīgo cigarešu izņemšana notika Rēzeknes novada Sakstagala pagastā, kur Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki, veicot operatīvos pasākumus apturēja automašīnu. Pārbaudot transportlīdzekli, tika konstatēts, ka 1971.gadā dzimis vīrietis, tajā pārvadā nelikumīgus tabakas izstrādājumus. Pēc nelikumīgo preču konfiskācijas, likumsargi, devās veikt apskati vīrieša dzīvesvietā, kur konstatēja vēl lielāku tabakas izstrādājumu daudzumu. Pavisam tika izņemtas 74 780 cigaretes bez LR akcīzes marķējuma.
 
Šajā gadījumā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šāda veida pārkāpumu personu var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"