46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Rēzeknes novadā sieviete nodedzināja savu māju, lai uzpirktu lieciniekus

Фото: Publicitātes Foto
Valsts policijas Rēzeknes iecirkņa darbinieki saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā, nodedzināta kāda dzīvojamā māja. Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu.
Veicot lietas izmeklēšanu, likumsargi noskaidroja, ka VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki cita kriminālprocesa ietvaros uzzināja, ka nodedzinātās mājas īpašniece - 1973.gadā dzimusi sieviete, iespējams, uzkūdījusi kādu personu, lai tā tiesā sniegtu nepatiesas liecības kriminālprocesā, kas bija uzsākts pagājuša gada maijā, par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu. Tādā veidā, sieviete vēlējusies nodrošināt alibi saviem radiniekiem.

Par nepatiesu liecību došanu, sieviete šai personai solījusi samaksāt 5000 EUR, bet šo naudas summu plānojusi iegūt apdrošināšanas izmaksu rezultātā, par viņai piederošās mājas nodedzināšanu.
 
Mēģinot sasniegt savus mērķus un krāpnieciskā ceļā saņemt apdrošināšanas atlīdzību, sieviete tīši nodedzinājusi savu māju, bet no viņas gribas neatkarīgu iemeslu dēļ, pabeigt šo noziedzīgo nodarījumu viņai neizdevās, jo uzreiz tika atklāts viņas krāpnieciskais nolūks. Šī gada 17.augustā sieviete tika aizturēta un tiesa viņai piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Pēc Krimināllikuma 178. panta 1. daļas par savas mantas tīšu iznīcināšanu, bojāšanu vai slēpšanu nolūkā saņemt apdrošināšanas atlīdzību - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, bet par liecinieka uzpirkšanu vai citādu nelikumīgu iespaidošanu nolūkā panākt, lai viņš dod nepatiesas liecības vai ar zvērestu apliecinātu nepatiesu paskaidrojumu tiesai, pēc Krimināllikuma 301. panta 1.daļas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-2/2)
Erika 03.09.2016 09:59
Vai vinai vel par maz,sabojaja dzivi berniem,nogalinaja Jani Kalvanu,vai tiesam galigi pratu zaidejusi,muza ieslodzijumu
Antons 09.09.2016 09:02
Nošaut un mūža katorgu
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"