46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Tika sasaukta Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sapulce

Фото: rezekne.lv
Ceturtdien, 24. augustā Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Rešetņikovs sasauca Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sapulci, lai steidzamā kārtā apspriestu situāciju, kas radusies pilsētā sakarā ar lielo nokrišņu daudzumu, kurš divu dienu laikā sasniedzis pusotra mēneša normu, bet līst vēl arvien.
Sapulcē konstatēts, ka zemākās pilsētas teritorijas applūdušas ar lietus ūdeni, taču notekūdens kolektori fiziski nespēj tikt galā ar tik lielu ūdens daudzumu. Dažos pārlieku pārpildītajos kolektoros ar ūdens masu ir izspiesti kolektoru čuguna vāki, tādēļ iedzīvotāji aicināti uzmanīties, lai neiekļūt šādās akās. Tāpat ar spēcīgām lietus straumēm dažviet var tikt izskalota zeme uz ceļiem vai ielām un iespējamas bedres pat tur, kur to vēl pirms brīža nebija. No stiprajām lietusgāzēm īpaši cieš pilsētas privātā sektora iedzīvotāji, kur ūdens pārklājis dažu māju pagalmus un pat ieplūdis pagrabos. Diemžēl, ne uzņēmuma “Rēzeknes ūdens”, ne arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārziņā esošie sūkņi nav spējīgi uzņemt tik lielu ūdens daudzumu, kāds pašreiz ir pilsētas ielās un namu pagalmos.
 
Valsts policijas Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs ieteica rēzekniešiem uzmanīties no applūdušām ielām, kuras zem ūdens var slēpt nezināmus draudus, un labāk izvēlēties apvedceļus, nekā riskējot iekļūt izskalotā bedrē vai atvērtā notekūdens kanalizācijas akā. Pieņemts lēmums, ka attiecīgie dienesti pēc iespējas apsekos teritoriju un atklātās braukšanai bīstamās vietās novietos brīdinājuma ceļazīmes. Aicinājums arī rēzekniešiem ziņot par bīstamām bedrēm applūdušās ielās, ja tādas tiks atklātas (Administratīvās inspekcijas diennakts tālrunis 25770110).
 
Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sapulcē Andrejs Rešetņikovs aicināja visu dienestu pārstāvjus darīt visu iespējamo, lai pasargātu rēzekniešus no dabas stihijas sekām. Ūdens straume ir spēcīga un bīstama stihija, tas ir jāievēro un jāuzmanās jebkuram. Ja rēzekniešiem draud briesmas, var zvanīt uz jebkuru no dienestiem (Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (112), Valsts policija, Latvijas Republikas Zemessardze, Rēzeknes pilsētas domes Administratīvā inspekcija (diennakts tālrunis 25770110)), un nepieciešamības gadījumā cilvēki tiks evakuēti, bet valsts policija sadarbībā ar Zemessardzi organizēs ēku un saimniecības pasargāšanu no marodieriem. VUGD dienestam un SIA “Rēzeknes ūdens” dots rīkojums par situācijas kontrolēšanu un palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"