46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Latgalē divi pamatīgā reibumā aizturēti šoferi mēģina piekukuļot policiju

Фото: Publicitātes foto
Latgales pusē nedēļas laikā divi pamatīgā reibumā aizturēti autovadītāji, viens no kuriem bijis arī bez noteiktajā kārtībā iegūtām transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām, lai izvairītos no saukšanas pie atbildības, mēģinājuši piekukuļot policiju.
Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, veicot dienesta pienākumus satiksmes uzraudzībā, Krāslavas novada Kalniešu pagastā policisti apturēja automašīnu "VW Passat", kuru vadīja 1990.gadā dzimis vīrietis. Pārbaudes gaitā tika konstatēts, ka pie spēkrata stūres vīrietis sēdies 3,10 promiļu alkohola reibumā, kā arī bez noteiktajā kārtībā iegūtajām transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Lai izvairītos no kriminālatbildības un soda, iereibušais vadītājs piedāvāja policistiem 200 eiro kukuli.
 
Līdzīgs pārkāpums tika konstatēts arī Daugavpils novada Naujenes pagastā, kur ceļu policisti apturēja automašīnu "Ford", kuru vadīja 1962.gadā dzimis vīrietis, būdams 2,62 promiļu alkohola reibumā. Lai netiktu noformēts administratīvais protokols par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, vīrietis piedāvāja policistiem nenoteiktu naudas summu.
 
Abiem autovadītājiem būs jāatbild ne tikai par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, bet arī par kukuļdošanu valsts amatpersonai. Pret abiem vīriešiem ir sākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas "Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošanu vai piedāvāšanu personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai."
 
Par šādu pārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"