46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Lendžu pagastā izņem vairāk nekā 100 000 kontrabandas cigarešu (foto)

Фото: Valsts policija
Akcīzes preču nelikumīgās aprites apkarošana ir viens no prioritārajiem darba virzieniem Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē. Šoreiz, veicot operatīvās darbības šo noziegumu apkarošanas jomā, nedēļas laikā policistiem izdevās izņemt gandrīz pusmiljonu nelikumīgo cigarešu, kā arī vairāk nekā 330 litru alkohola. Saistībā ar minēto Daugavpilī tika aizturēts viens, bet Rēzeknē – četri vīrieši. 
Pirmā nelikumīgo cigarešu izņemšana notika Rēzeknes novada Lendžu pagastā, kur, veicot operatīvos pasākumus sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, policisti apturēja kādu automašīnu ar kuru pārvietojās 1990. un 1984.gadā dzimušie vīrieši. Apturētās automašīnas bagāžas nodalījumā tika atrastas vairākas kastes ar cigaretēm, kas, iespējams, tika izmestas no braucošā vilciena. Pavisam tika izņemtas vairāk nekā 100 000 cigarešu bez LR akcīzes marķējuma. Turpinot darbu tika aizturēti arī divi Krievijas mašīnisti, 1985. un 1987.gadā dzimušie vīrieši.

Vēl viena iespaidīga nelikumīgo akcīzes preču izņemšana notika Daugavpilī, kur kādā garāžā policisti atrada lielu daudzumu cigarešu un alkoholiskos dzērienus. Minētājā garāžā 1968.gadā dzimis vīrietis gan glabāja nelikumīgās preces, gan izplatīja tās. Kratīšanas rezultātā kopumā tika izņemts 355 000 cigarešu un 332 litri dažāda alkohola. Jāpiebilst, ka saimnieks pārdeva atšķaidītu spirtu dažāda tilpuma pudelēs ar zināmā degvīna zīmola etiķetēm virsū. 
 
Abos gadījumos uzsākti kriminālprocesi un turpinās izmeklēšana.
 
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"