46.lv
Otrdiena, 2024. g. 16. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts/ Никита, Феодосия
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Divi no IDB aizturētajiem policistiem atstādināti no amata

Фото: Publicitātes foto
Divi no Iekšējās drošības biroja (IDB) nesen aizturētajiem policistiem par iespējamu kukuļošanu šobrīd ir atstādināti no amata.
No amata atstādināts Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes iecirkņa inspektors un viens no ceļu policistiem, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.
 
Lai arī "RīgaTV 24" nofilmētajā videomateriālā redzams, ka ceļu policistiem šoferis, iespējams, dod kukuli, Iekšējās drošības birojā aģentūrai LETA skaidroja, ka šoferim piemērots liecinieka statuss un viņš no kriminālatbildības ir atbrīvots. Tas darīts saskaņā ar Krimināllikuma pantu, kurā teikts, ka personu, kura devusi kukuli, var atbrīvot no kriminālatbildības, ja kukulis šai personai izspiests vai ja tā pēc kukuļa došanas labprātīgi paziņo par notikušo un aktīvi veicina noziedzīgā nodarījuma atklāšanu un izmeklēšanu.
 
Jau ziņots, ka IDB aizturējis Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes iecirkņa inspektoru, kurš tiek turēts aizdomās par kukuļa 1500 eiro apmērā pieprasīšanu, lai ietekmētu iesnieguma izskatīšanas rezultātu, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli.
 
Aizturētajai personai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.
 
Savukārt citā lietā vēl divas valsts amatpersonas aizturētas pēc tam, kad IDB saņēma "RīgaTV 24" darbinieku filmētu video, kurā redzama iespējama kukuļošana. IDB sāka kriminālprocesu un aizturēja divas Valsts policijas amatpersonas.
 
Izmeklēšanā noskaidrots, ka 60 eiro lielais kukulis tika pieprasīts un pieņemts par ceļu satiksmes pārkāpumu administratīvā protokola nenoformēšanu. Aizturētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.
 
"RīgaTV 24" informē, ka iespējamā kukuļņemšana notikusi iepretim televīzijas logiem Blaumaņa ielā. Televīzijas video redzams, ka pie Ceļu policijas automašīnas ar likumsargiem sarunājas kāds šoferis, kuram policisti iedod satiksmes noteikumu grāmatiņu, ar kuru šoferis dodas uz savu spēkratu. Tad autovadītājs no priekšējā stikla saulessarga kaut ko ieliek grāmatiņā un pēc tam atdod grāmatiņu policistam, kas to novieto dienesta auto aizmugurējā sēdeklī. Tad viens no policistiem, izņemot no bagāžnieka alkometru, licis šoferim tajā iepūst un pēc tam viņam atdevis dokumentus.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"