46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Bez iedzīvotāju palīdzības neiztikt!

Фото: Rēzeknes Vēstnesis
Laikraksta redakcijā saņemts zvans no kādas iedzīvotājas. Viņa pastāstīja, ka dzīvo ziemeļu mikrorajonā pie Blaumaņa ielas 3. mājas (kur it kā atradās alkohola pārdotava). Sieviete teica, ka lasījusi mūsu laikrakstā par policistu reidiem norādītajā adresē, taču pauda nemieru, jo viņai šķiet, ka „­točka” joprojām darbojas, – pilsētas iedzīvotāja vairākkārt tur manījusi nepiederošu personu un pat skolēnu bariņus, vēsta pašvaldības laikraksts "Rēzeknes Vēstnesis".
Laikraksta „Rēzeknes Vēst­nesis” korespondente tikās ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa Kārtības policijas 1. iecirkņa priekšnieku, majoru Daini Igolnieku:
– Runājot par sūdzībām, kas saistītas ar nelegālā alkohola tirdzniecības vietu (jeb t.s. „točku”) Blaumaņa ielā 3, šogad policijas darbinieki četrreiz izbrauca turp, lai veiktu administratīvo apskati. Triju pārbaužu rezultātā tika atrasts alkohols nelielā daudzumā, kā arī cigaretes ar Krievijas akcīzes marku (1–2 bloki). Savukārt pēdējā reida laikā konstatēts, ka minētajā adresē mainījies dzīvokļa īpašnieks, bet līdz šim tajā mita aizdomīgi cilvēki. Agrāk dzīvoklī nebija pat mēbeļu, bet tagad dzīvojamā platība ir sakārtota un nekādi pārkāpumi netika konstatēti.

 
Vēlos vēlreiz vērsties pie pilsētas iedzīvotājiem: cīņā pret nelegālā alkohola izplatīšanu policijai ir grūti bez iedzīvotāju līdzdalības. Mēs nevaram pamatoties tikai uz anonīmi sniegtu informāciju, nepieciešami konkrētu pilsētas iedzīvotāju iesniegumi, kuri var apliecināt nelegālas tirdzniecības faktu vai kuru rīcībā ir kāda cita vērtīga informācija, piemēram, automašīnu numuri, ar kurām tiek atvestas preces, kādā laikā tas notiek utt. Lai veiktu administratīvus reidus, jāsaņem Rēzeknes tiesas atļauja apskatei.

Tiesnesis izskata policijas iesniegtos materiālus, un līdztekus policijas darbinieka raportam nepieciešami arī iedzīvotāju iesniegumi. Iespējams, cilvēki baidās no vajāšanas, taču, ja viņi apzināsies, ka šis ļaunums jāapkaro, var apvienoties, – diez vai persona, kas nodarbojas ar līdzīgu „uzņēmējdarbību”, kaut ko iesāks pret veselu iedzīvotāju grupu. Tāpat rēzeknieši var zvanīt Valsts policijai pa ārkārtas tālruni 110 (zvanītāju savienos ar noteikta reģiona dežūrdaļu, t. sk. ar Rēzeknes iecirkni), kā arī policijas darbinieki var atbraukt konkrētā cilvēka norādītajā dzīvesvietā un paņemt iesniegumu.
 
Nobeigumā D. Igolnieks atgādināja, ka akcīzes preču nelegālās tirdzniecības apkarošana joprojām ir nozīmīgs Valsts policijas Rēzeknes iecirkņa darbības virziens. Maijā Kārtības policijas inspektori vienā no Upes ielas mājām konstatēja alkohola ražotni: tika izņemta gatavā produkcija lielā daudzumā. Pamatojoties uz šiem faktiem tika ierosināts kriminālprocess.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"