46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Cigarešu kontrabandas grupējuma lietu Rēzeknes tiesa turpinās izskatīt martā

Фото: Publicitātes foto
Krimināllietu par cigarešu kontrabandu lielā apmērā organizētā grupā, kurā apsūdzētas deviņas personas, tostarp trīs bijušie Valsts policijas (VP) darbinieki, Rēzeknes tiesa turpinās skatīt 24.martā.
Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, ceturtdien, 25.februārī lietā tika pratināti liecinieki. Liecinieku pratināšanu plānots turpināt arī nākamajā tiesas sēdē.
 
Četrām personām minētajā kriminālprocesā apsūdzība ir uzrādīta pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas - par kontrabandu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tā izdarīta lielā apmērā, piecām personām - pēc Krimināllikuma 191.panta - par neatļautām darbībām ar muitošanai pakļautām precēm un citām vērtībām.
 
Par šādiem pārkāpumiem vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pat 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.
 
Latgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai minēto kriminālprocesu nosūtīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde.
 
Kā aģentūra LETA iepriekš uzzināja VID Sabiedrisko attiecību nodaļā, kontrabandu lielā apmērā organizētā grupā izdevās apturēt 2013.gada jūnijā Latgalē. Kriminālprocesā tika izņemti 6,9 miljoni cigarešu "Premjer", tādējādi novēršot kaitējumu valsts budžetam aptuveni 722 400 latu (1 027 882 eiro) apmērā. Piecas personas sākotnēji tika apcietinātas, bet vēl četrām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.
 
VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieki, veicot ilgstošas operatīvās darbības un pārbaudot operatīvo informāciju par cigarešu kontrabandas regulāru organizēšanu, 2013.gada 11.jūnijā veica kādai Latvijā reģistrētai komercsabiedrībai piederošas teritorijas pārbaudi Varakļānos. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka teritorijā notiek valstī nelegāli ievestu cigarešu "Premjer" pārkraušana no automašīnas DAF uz citu transportlīdzekli.
 
Minētās cigaretes Latvijā tika ievestas no Baltkrievijas caur Pāternieku muitas kontroles punktu. Pārbaudes rezultātā tika pārtraukti 6 880 000 kontrabandas ceļā ievestu cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām pārkraušana un tālāka realizācija, tādējādi novēršot kaitējumu valsts budžetam aptuveni 722 400 latu apmērā.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"