46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Attaisno izspiešanā apsūdzēto Kononovu

Фото: tvnet.lv
Pirmdien, 21.martā Rēzeknes tiesa attaisnojusi krimināllietā par izspiešanu apsūdzēto kriminālajās aprindās pazīstamo Raiti Kononovu, informē aģentūra LETA 
 Pilns spriedums minētajā lietā būs pieejams no 5.aprīļa.
 
Prokurors iepriekš tiesu debatēs apsūdzētajam bija lūdzis piespriest trīs gadus cietumā, taču, ņemot vērā citus noziegumus, kā galīgo sodu lūgts piespriest četrus gadus cietumā.
 
1960.gadā dzimušo un iepriekš vairākkārt tiesāto Kononovu aizturēja 2014.gada februārī. Likumsargi uzskata, ka aizturētais, piedraudot ar vardarbību, izspiedis no kāda zemnieka 10 000 eiro.
 
Kononovs vairākkārt nonācis konfliktā ar likumu. Jau iepriekš Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments nolēma atstāt negrozītu Latgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Kononovs sodīts ar 42 401 eiro naudas sodu tā dēvētajā vērienīgajā nelegālā spirta lietā. Šo vērienīgo spirta kontrabandas mēģinājumu Drošības policija atklāja jau 2006.gadā. Kononovs noziegumu organizēja, atrodoties cietumā.
 
2012.gadā Latgales apgabaltiesa Kononovu un vēl vairākas personas attaisnoja krimināllietā par kravas automašīnu rindas nelikumīgu apbraukšanu Grebņevā 2006.gadā. Šajā lietā gan spriedums tika pārsūdzēts.
 
2003.gadā AT atzina Kononova vainu daļā par Valsts ieņēmumu dienesta Ludzas nodaļas direktora Vjačeslava Liscova slepkavības ieroča iegādāšanos un realizēšanu. Kononovam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem.
 
Kononovs nereti izcēlies ar skaļiem paziņojumiem. 2011.gadā Kononovs publiski paziņoja, ka visi lielākie kontrabandas organizēšanas grupējumi atrodas Rīgā un darbojas ciešā saitē ar valsts amatpersonām. Savukārt 2003.gadā Kononovs intervijā žurnālam "Klubs" nosaucis vairākas augstas tiesību aizsardzības iestāžu amatpersonas, vainojot tās dažādās nelikumībās.
 
Kononovs toreiz intervijā norādīja uz Satversmes aizsardzības biroja saistību gan ar kontrabandu, gan izmeklēšanas ietekmēšanu, gan arī ar Liscova slepkavību.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"