46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Krimināllietā par cigarešu kontrabandu ar laivu apsūdzētajiem - nosacīts sods

Фото: Publicitātes foto
Krimināllietā par cigarešu kontrabandu, ievedot tās Latvijā ar laivu, apsūdzētajām četrām personām, tostarp robežsargam, Rēzeknes tiesa Balvos piektdien, 1.aprīlī, piespriedusi brīvības atņemšanu no diviem līdz trim gadiem nosacīti, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Ilmāram Rudusānam un Vitālijam Silagaiļam piemērots trīs gadu, bet Oļegam Kovaļenko un Oļegam Borcovam - divu gadu nosacītais sods. Visiem notiesātajiem kā papildu sods piemērota probācijas uzraudzība uz vienu gadu, aizliegums attiecīgi trīs un divus gadus nodarboties ar visa veida komercdarbību. Savukārt Rudusānam piemērotas vēl arī 160 stundu piespiedu darbs.
 
Pilns spriedums minētajā lietā būs pieejams no 15.aprīļa.
 
Prokurors apsūdzētajiem bija pieprasījis sodus ar brīvības atņemšanu līdz pat trim gadiem nosacīti, ar un bez mantas konfiskācijas.
 
Kā iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga, lai realizētu cigarešu kontrabandas ievešanu Latvijas Republikas teritorijā, organizētās grupas dalībnieki sadalīja pienākumus. Viena no apsūdzētajām personām, kura bija valsts amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, apņēmās nodrošināt netraucētu cigarešu pārvietošanu, apejot muitas kontroli.
 
Saskaņā ar apsūdzību kāda persona Krievijā iegādājās 209 000 ar Baltkrievijas akcīzes markām marķētu cigarešu vairāk nekā 30 541 eiro vērtībā un nodeva tās apsūdzētajām personām. Cigaretes tika nogādātas līdz vietai, no kurienes tās tālāk ar laivu pārveda pāri robežupei Latvijas teritorijā.
 
Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"