46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Sāk kriminālvajāšanu pret diviem Rēzeknes novada būvvaldes būvinspektoriem

Фото: apollo.lv
Rēzeknes prokuratūra pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūguma sākusi kriminālvajāšanu pret diviem Rēzeknes novada būvvaldes būvinspektoriem par 2000 eiro kukuļa ņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī par dienesta viltojumu.
Kā aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā, būvinspektoriem inkriminētie noziedzīgie nodarījumi klasificēti pēc Krimināllikuma 320.panta 3.daļas un 327.panta 1.daļas.
 
Par šādiem noziedzīgajiem nodarījumiem vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.
 
KNAB pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka valsts amatpersonas 2015.gadā pieņēma kukuļus, lai netiktu fiksēts privātīpašuma būvobjektā konstatēts pārkāpums.
 
Rēzeknes novada pašvaldībā aģentūra LETA noskaidroja, ka viens no pārkāpējiem drīz pēc notikušā uzrakstīja atlūgumu un tanī pašā dienā tika atbrīvots no darba, savukārt otrs būvvaldes darbinieks sākotnēji, līdz pilnīgai apstākļu noskaidrošanai, tika atstādināts no amata pienākumu pildīšanas, bet pēc tam arī ar šo darbinieku ir pārtrauktas darba tiesiskās attiecības.
 
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Matrix 21.04.2016 11:08
Nez kā šiem izdodas noklusēt par pārējiem "ņēmējiem":-DDD
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"