46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Uz Latvijas robežām turpina pieaugt nelikumīgās migrācijas spiediens

Фото: LETA
Gan pēdējās nedēļas notikumi uz Latvijas ārējās robežas, gan informācija no kaimiņvalstu robežsargiem liecina, ka uz robežām turpina pieaugt nelikumīgās migrācijas spiediens, informē Valsts robežsardze.
Pagājušās nedēļas laikā Latvijas robežsargi uz Latvijas ārējās robežas ar Krieviju un Baltkrieviju par nelikumīgu "zaļās" robežas šķērsošanu kopā aizturējuši 32 ārzemniekus.
 
Ar dažu dienu intervālu aizturētas trīs robežpārkāpēju grupas, kurās bija 16 Afganistānas, 14 Vjetnamas un divi Krievijas pilsoņi. Patlaban robežsardze veic nepieciešamās procesuālās darbības personu noskaidrošanai un tālāko lēmumu pieņemšanai.

Visi iepriekšminētie fakti liecina, ka uz robežām turpina pieaugt nelikumīgās migrācijas spiediens, skaidro policija. Uz Igaunijas un Krievijas robežas, netālu no Luhama robežkontroles punkta, aizturēti desmit Vjetnamas pilsoņi un viens Krievijas pilsonis. Savukārt Krievijas pusē, aptuveni pusotru kilometru no Latvijas robežas, aizturēti desmit Vjetnamas pilsoņi.
 
Kopumā šogad par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu jau aizturēti 68 trešo valstu piederīgie, tostarp 37 Vjetnamas, 16 Afganistānas, 11 Krievijas pilsoņi. 2015. gadā Latvijas robežsargi aizturējuši 463 trešo valstu piederīgos, no kuriem 309 bijuši Vjetnamas pilsoņi, 70 – Irākas, 30 – Afganistānas , 25 – Krievijas pilsoņi.
 
Valsts robežsardze turpina aizturēto ārzemnieku izraidīšanu. Iepriekšējās nedēļas laikā no valsts izraidīti 12 Vjetnamas pilsoņi. Kopš šā gada sākuma no Latvijas jau izraidīti 85 ārzemnieki, no tiem 55 vjetnamieši. 2015. gadā kopā izraidīti 427 ārzemnieki, starp kuriem 253 bija Vjetnamas pilsoņi.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"