46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 29. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Laine, Raimonds, Vilnis/ Галина, Леонид, Ирина
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

6,9 miljoni cigarešu kontrabandas lietu turpinās skatīt decembrī

Фото: skaties.lv
Krimināllietu par cigarešu kontrabandu lielā apmērā organizētā grupā, kurā apsūdzētas deviņas personas, tostarp trīs bijušie Valsts policijas (VP) darbinieki, Rēzeknes tiesa turpinās skatīt 17.decembrī.
Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, šodien lietā tika pratināti liecinieki. Arī nākamajā tiesas sēdē plānots turpināt liecinieku pratināšanu.
 
Četrām personām minētajā kriminālprocesā apsūdzība ir uzrādīta pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas - par kontrabandu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tā izdarīta lielā apmērā, piecām personām - pēc Krimināllikuma 191.panta - par neatļautām darbībām ar muitošanai pakļautām precēm un citām vērtībām.
 
Par šādiem pārkāpumiem vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pat divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.
 
Latgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai minēto kriminālprocesu nosūtīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"