46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 29. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Laine, Raimonds, Vilnis/ Галина, Леонид, Ирина
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Ludzā uziets nelikumīga alkohola fasēšanas cehs (FOTO)

Фото: Valsts policija
Operatīvo pasākumu rezultātā Ludzā tika uziets nelikumīga alkohola fasēšanas cehs, kas bija ierīkots kādā bijušajā limonādes ražošanas cehā. Izņemts apjomīgs tilpums alkohola un viss nepieciešamais tā fasēšanai, informē Anastasija Laizāne Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore.
Veicot izmeklēšanu un operatīvos pasākumus kriminālprocesā, kas iepriekš bija  uzsākts par nelikumīgu alkohola apriti, šodien, 25.novembrī, Ludzas iecirkņa policisti uz kāda lielceļa Ludzas novadā apturēja automašīnu, kuru vadīja 1966.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, kurš jau agrāk nonācis likumsargu redzeslokā saistībā ar nelikumīgu alkohola apriti. Veicot apturētās automašīnas pārbaudi policisti konstatēja, ka vīrietis tajā pārvadāja 120 litrus spirta. 

Turpinot nepieciešamos izmeklēšanas pasākumus, minētajam vīrietim piedarošajā limonādes ražošanas cehā Ludzā tika veikta sankcionēta kratīšana, kuras rezultātā (papildus izņemtajam spirtam) tika izņemti vēl ap 130 litriem gatavās produkcijas, kā arī 3000 stikla pudeles, vairākas kastes ar alkoholisko dzērienu etiķetēm, korķiem un Krievijas Federācijas akcīzes markām. Noskaidrots, ka no nezināmas izcelsmes spirta minētajā cehā tika pagatavoti dažāda veida alkoholiskie dzērieni, proti, degvīns, liķieris un konjaks. Gatavā produkcija tika realizēta neatļautās alkohola pārdošanas vietās jeb tā saucamās točkās.  

Ludzas iecirkņa policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 2212.panta 1.daļas “Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums”, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.
 
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"