46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 29. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Laine, Raimonds, Vilnis/ Галина, Леонид, Ирина
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Policijas ziņas: Ludzas iecirkņa notikumu apskats

Фото: Publicitātes foto
Pēdējā laikā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbā, kas saistīts ar nelegālonarkotisko vielu apkārošanu, tika aizturētas vairākas personas, kuras pārvadāja, glabāja vai lietoja narkotiskās vai psihotropās vielas, informē Jeļena Rutkovska, VP Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektore.
 29. septembrī uz ceļa Rēzekne – Ludza Ludzas novadā Cirmas pagastā policijas darbinieki apturēja automašīnu, kurā atradās personu grupa no diviem -1985. gadā un 1993. gadā dzimušajiem ludzāniešiem, kuru personīgajās mantās tika atrasti iepakojumi ar amfetamīnu.
 
5. oktobrī Blaumaņa ielā, Ludzā tika aizturēta personu grupa, pie kurām tika atrasts amfetamīns. Noskaidrots, ka šīs narkotiskās vielas tika atvestas ar vieglo automašīnu no Rēzeknes.
 
15. oktobrī Ludzā, 18. Novembra ielā kādā dzīvoklī tika atrasta un izņemta marihuāna. Saistībā ar minēto, aizturēts 1993.gadā dzimušais ludzānietis. Jāpiebilst, ka šī persona ir vairakkārt nonākusi policijas redzeslokā par dažādu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu: gan zādzību, gan laupīšanu, gan narkotisko vielu lietošanu un glabāšanu. Šis vīrietis agrāk ir 14 reizes tiesāts un pēdējo reizi atbrīvots no ieslodzījuma šī gada 23. jūnijā.
 
Naktī uz 1. novembri uz Ludzas apvedceļa tika apturēta automašīna, kuru vadīja 1993. gadā dzimusī sieviete. Apskates laikā viņas personīgajās mantās tika atrastas psihotropās vielas – tabletes. Sieviete nogādāta medicīnas iestādē, lai noskaidrotu vai viņa vadīja transportlīdzekli narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē.
 
3. novembrī Ludzā, Tālavijas ielā, dzīvoklī kādas nepilngadīgās pusaudzes rokas somā tika atrasts iepakojums ar psihotropām vielām, kuru lietošanas rezultātā 2 nepilngadīgajiem pusaudžiem bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.
 
Šā gada novembra mēnesī tika aizturēti 3 ludzānieši, kuri pārvadāja narkotiskās vielas. Konstatēts, ka šīs personas nodarbojās ar to pašu arī citās Latgales reģiona pilsētās.
 
Citas aktuālitātes:
 
30. oktobrī un 6.novembrī Kārsavas novadā, Salnavas pagastā tika veiktas vairākas kratīšanas cīņas ar nelikumīgu alkohola un šaujamieroču apriti. Kratīšanas rezultātā tika izņemtas cigaretes bez Latvijas akcīzes marķējuma (Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas ražojuma), kopā 3320 cigaretes, 55 litri alkohola, alkoholisko dzērienu izgatavošanas ierīce, kā arī nelikumīgi glabāts šaujamierocis- medību bise un munīcija.
 
15. novembrī Ciblas novadā, Līdumnieku pagastā no garāžas nozagta degviela. Garnadži, izlaužot sienā koka dēļus, iekļuva iekšā un nozaga 50 litrus degvielas. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka šo zādzību izdarīja 2 vietējie nepilngadīgie pusaudži. Viens no jauniešiem agrāk bija nonācis policijas redzeslokā par līdzīgu noziegumu.
 
18. novembrī ap plkst. 20:00 Kārsavas novadā, Salnavas pagastā aizdegās saimniecības ēkas un tika mēģināts aizdedzināt dzīvojamo māju. Pa kārstām pēdām tika aizturēts 1985. gadā dzimušais vīrietis. Uzsākts kriminālprocess par ļaunprātīgu dedzināšanu. Notiek tālāka izmeklēšana.
 
19. novembrī Ludzā tika aizturēta 1982. gadā dzimusī sieviete, kura pilsētā izplatīja nelikumīgu alkoholu – kandžu. Aizturēšanas brīdī pie sievietes tika atrasts alkohols – 5 litri kandžas. Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros šīs sievietes mājās tika uzieta nelikumīga alkohola ražotne: izņemti 155 l alkohola un nelikumīga alkohola ražošanas ierīce. Jāpiebilst, ka šī sieviete agrāk jau bija saukta pie atbildības par analoģisko likuma pārkāpumu.
 
25. novembrī Ludzā operatīvo pasākumu rezultātā tika uzieta nelikumīga alkohola ražotne. Veicot izmeklēšanu, agrāk uzsāktā kriminālprocesā par nelikumīgu alkohola apriti, Ludzas novadā uz kāda valsts ceļa tika apturēta automašīna, kuru vadīja 1966.gadā dzimušais ludzānietis. Apturētā transportlīdzekļa pārbaudes gaitā konstatēts, ka automašīnas vadītājs tajā pārvadāja 120 litrus spirta. Turpinot izmeklēšanas pasākumus, Ludzā bijušajā limonādes ražotnes cehā, kas pieder šim 1966. gadā dzimušajam vīrietim, policijas darbinieki konstatēja, ka tajās telpās izveidots nelikumīgs alkohola fasēšanas cehs. Veikta sankcionēta kratīšana, kuras rezultātā izņemti vēl 130 litri gatavas produkcijas, kā arī 3000 stikla pudeles, vairākas kastes ar alkoholisko dzērienu etiķetēm, korķiem un Krievijas Federācijas akcīzes markām. Noskaidrots, ka minētajā cehā tika gatavoti dažāda veida alkoholiskie dzērieni: degvīns, liķieris un konjaks, kurus vēlāk izplātīja tā saucamās točkās. Nelikumīga alkohola ražošanas ceha īpašnieks agrāk bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar nelikumīgu alkohola apriti.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"