46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 29. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Laine, Raimonds, Vilnis/ Галина, Леонид, Ирина
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Balsu pirkšanas lietā par labu Zaķim pilns spriedums būs pieejams tikai nākamgad

Фото: LSM.LV
Līdz nākamā gada sākumam atlikta pilna sprieduma parakstīšana krimināllietā, kurā Viļānu novada domes deputāts un uzņēmējs Andris Kozulis, kā arī kāds vietējais iedzīvotājs Andrejs Sačkovskis apsūdzēti par 12.Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanu nu jau bijušā "Vienotības" politiķa Dzintara Zaķa labā.
Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, saistībā ar tiesneša lūgumu pilna sprieduma pasludināšanas termiņš pagarināts līdz 5.janvārim.
 
Minētajā krimināllietā Rēzeknes tiesa atzinusi Sačkovski par vainīgu un piemērojusi viņam brīvības atņemšanu uz vienu gadu nosacīti ar pārbaudes laiku uz pusotru gadu. Tāpat viņam noteikts aizliegums tuvoties konkrētām personām un aizliegums atstāt valsti. Savukārt apsūdzēto Kozuli tiesa atzinusi par nevainīgu un attaisnojusi. Viņam atcelts arī aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.
 
Prokurors Pēteris Rutkovskis aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka ir apņēmies apstrīdēt Rēzeknes tiesas 1.decembrī pasludināto spriedumu daļā par Kozuļa attaisnošanu.
 
Sačkovskis, kuru tiesa atzina par vainīgu un sodīja ar nosacītu brīvības atņemšanu, žurnālistiem atzina, ka ar spriedumu ir apmierināts un pārsūdzēt to negrasās. Kozulis spriedumu balsu pirkšanas lietā komentēt nevēlējās.
 
Tiesnesis Pēteris Novičenoks iepriekš paskaidroja, ka tiesa Kozuli attaisnojusi, jo, pārbaudot lietā esošos pierādījumus, konstatējusi, ka nav tiešu pierādījumu, kas apstiprinātu Kozuļa vainu viņam inkriminētajos noziedzīgos nodarījumos.
 
Notiesājoša sprieduma pamatā nedrīkst būt netieši pierādījumi, pretlikumīgas līdzapsūdzētā liecības.
 
Taujāts, kādēļ iepriekšējās Zaķa balsu pirkšanas lietās notiesātajiem ir piespriests piespiedu darbs, bet Sačkovskim - nosacīta brīvības atņemšana, Novičenoks paskaidroja, ka Sačkovskis nav sadarbojies ar izmeklēšanu tiesas procesa laikā, kā arī ir ietekmējis lieciniekus, kas raksturo viņu kā personību.
 
Reāla brīvības atņemšana Sačkovskim nav piemērota, jo viņa noziedzīgais nodarījums pastrādāts vairāk nekā pirms gada, šajā laikā viņš nav pieļāvis nekādus citus likumpārkāpumus, tādēļ tiesa neuzskata, ka viņš būtu izolējams. Turklāt viņš jau ir pavadījis nepilnus trīs mēnešus cietumā, tādējādi daļēji izciešot viņam piemēroto sodu.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"