46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 29. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Laine, Raimonds, Vilnis/ Галина, Леонид, Ирина
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Nākamnedēļ paziņos spriedumu krimināllietā par jaunietes slepkavību Rēzeknē

Фото: focus.lv
Rēzeknes tiesa ir pabeigusi tiesu izmeklēšanu un nākamnedēļ, 11.februārī, paziņos saīsināto spriedumu krimināllietā par jaunietes slepkavību Rēzeknē pagājušā gada janvārī, aģentūra LETA noskaidroja Rēzeknes tiesā.
Apsūdzētajiem prokurors pieprasījis cietumsodus no deviņiem līdz 14 ar pusi gadiem ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem bez mantas konfiskācijas. Tāpat no apsūdzētajiem pieprasīts piedzīt valstij radīto zaudējumu - 3600 eiro, cietušajiem radīto zaudējumu - 2794 eiro un morālo kompensāciju par labu bojā gājušās jaunietes vecākiem - 50 000 eiro.
 
Kopumā minētajā lietā apsūdzētas četras personas. Diviem 1998.gadā dzimušiem nepilngadīgajiem, kā arī kādam 1990.gadā dzimušam vīrietim apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 117.panta 9. un 10.punkta - par slepkavību, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā un to izdarījusi personu grupa. Vēl viens 1992.gadā dzimis vīrietis apsūdzēts pēc Krimināllikuma 20.panta 2. un 3.daļas par līdzdalību - nozieguma organizēšanu un uzkūdīšanu.
 
Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"