46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Zaķa balsu pirkšanas lietās savstarpēja saistība nav atrasta (video)

Фото: Video fragments
Lai arī shēma, atlīdzības apmērs ir līdzīgi un ir tas pats iespējamais labuma guvējs, nav konstatēta savstarpēja saistība starp krimināllietām, kas ierosinātas par balsu pirkšanu par labu Dzintaram Zaķim, svētdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".
Secināts, ka šie gadījumi nav savstarpēji sasaistīti. Saikne gan tikusi meklēta, taču pierādījumi tam nav gūti, vēsta raidījums.
 
"Izmeklējot procesu, šādu saistību neatradu. Lietas nodotas tiesai izskatīšanai atsevišķi," raidījuma norādījis Latgales tiesu apgabala prokuratūras prokurors Pēteris Rutkovskis.
 
Jau vēstīts, ka Drošības policija sākusi vairākus kriminālprocesus par iespējamu 12. Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanu par labu vairākām partijām vai to kandidātiem. Pašlaik līdz tiesai ir nonākušas divas lietas, viena ir izbeigta, bet vēl četrās izmeklēšana turpinās.
 
Raidījums atgādina, ka vistuvāk tiesas izmeklēšanas noslēgumam ir process, kurā uz apsūdzēto sola sēž Zaķa draugs, "Vlakon" karjeru saimnieks Andris Kozulis un viņa bijušais darbinieks Andrejs Sačkovskis.
 
Jau vēstīts, ka šonedēļ prokurors Rutkovskis tiesai iesniedza dokumentus, kas apliecina, ka Zaķis bieži sazinājies ar Kozuli. Zaķis iepriekš tiesai stāstīja, ka ar Kozuli sazinās aptuveni reizi divās nedēļās. Taču šie pierādījumi rāda, ka viņi ap vēlēšanu laiku sazvanījušies pat vairākas reizes dienā.
 
Zaķis "de facto" paudis pārliecību, ka 61 zvans pusotrā mēnesī nav pārāk daudz: "Ar ministru es sazinos vēl biežāk, vai ar kādu citu cilvēku, ar mājām sazinos katru dienu piecas reizes. Normāls režīms, ar kolēģiem es patiešām pavadu daudz laika."
 
Gan Kozulis, gan Sačkovskis – abi ir iepriekš tiesāti, bet šīs sodāmības jau ir dzēstas. Pret Kozuli bijušas ierosinātas un izbeigtas vēl divas krimināllietas, tostarp par izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Tā izbeigta 2013. gadā, vēsta "de facto".
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"