46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Skriešanas dzīves baudītāji sacenšas Latvijas čempionātā maratonā (foto)

Фото: V.Svilāne-Dūda
Svētdien, 20. septembrī Valmierā norisinājās skriešanas seriāla “BIGBANK Skrien Latvija 2015” 6.posmas sacensības “Valmieras maratons 2015”. "BIGBANK Skrien Latvija" posms Valmierā ir īpašs, jo ir gan Latvijas čempionāts maratonā, gan vienīgais skriešanas seriāla posms, kurā ir 42,195 kilometrus garā distance. Sacensības norisinājās arī citās distancēs - pusmaratona (21,097km), NIKE tautas skrējiena (12,4 km), Tautas skrējiena (6,2 km), nūjošanas pārgājiens (7,5 km) un bērnu skrējienu distancēs (250 m, 500m un 800m), informē  Rēzeknes pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītāja vietniece Valentīna Svilāne-Dūda.
Pusmaratona un maratona dalībnieki uz starta stājās rīta dzestrumā plkst. 9.00. Par uzvarētāju vīriešu konkurencē maratonā kļuva Kristaps Bērziņš no Kuldīgas, kurš finišēja ar rezultātu 02:29:49, bet no sievietēm ātrākā bija Kitija Valtere no Līvāniem - 02:57:04. Pilno maratona distanci šogad veica vairāki rēzeknieši - sporta kluba “MAGNEN” skrējēji - Sergejs Kuzmins, Edgars Kļaviņš, Andris Kirejevs, Guntis Rasims, kā arī rēzeknieši Līga Linuža un Valdis Kuple.

Pusmaratonā ātrākais no vīriem šoreiz bija Jānis Višķers (1:07:39), bet sieviešu konkurencē –Ariana Hilborna (1:17:40). Septiņi SK “MAGNEN” skrējēji arī sekmīgi veica 21,097km distanci–Sandra Dervinika (jāatzīmē, ka Sandra savā vecuma grupā finišēja devītā), Natālija Bernāne, Iveta Gaile un Māra Kļaviņa, Lauris Madžuls, Zigmārs Jāzeps Kļaviņš un Ivars Noviks.
 
Nike 12,4 km skrējienā uzvarēja Reinis Hartmanis (0:38,19) un Guna Ģērmane (0:48,26). SK “MAGNEN” biedrs Rolands Jierķis savā vecuma grupā finišēja piektais, vēl no kluba biedriem startēja Līga Novika, Rita Kļaviņa, Aldis Ciukmacis, Valdis Kļaviņš, kā arī Valērijs Pavļukevičs, Aleksandrs Petrovskis, Velga Lāce. 
 
Tautas skrējienā 6,2 km veiksmīgi finiša līniju šķērsoja Ineta Senkāne, Zaiga Pavlovska, Ruta Suseja, Solvita Pavlovska, Līga Pentjuša, Simona Kaupuža, Lauma Ritiņa, Lāsma Novika, Renārs Susejs, Kristaps Noviks, Lauris Senkāns un Roberts Ritiņš.
 
Bērnu skrējienos piedalījās jaunie skrējēji Betija Elizabet Cauņā (savā vecuma grupā finišēja devītā), Dagnija Suseja un Ričards Cakuls.
 
Nūjošanas pārgājienu, kurā daļa trases posma vijās pa gleznaino Gaujas krastu, veica Svetlana Mikanova, Ligita Beļakova, Lilija Pīrāga, GenovefaMadžule, Karīna Novikova, Anastasija Legajeva, Valentīna Balševica, Valentīna Svilāne-Dūda un Dainis Susejs.
 
Noslēdzošais “BIGBANK Skrien Latvija 2015” posms norisināsies 10.oktobrī Siguldā
 
 
lat.46.lv  
Foto

 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"