46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Lietā par Viktorijas slepkavību apsūdzētajam nozīmē psihiatrisko ekspertīzi

Фото: Publicitātes foto
Krimināllietā par jaunietes slepkavību Rēzeknē šī gada janvārī vienam no apsūdzētajiem nozīmēta tiesu psihiatriskā ekspertīze, vēsta aģentūra LETA.
Kopumā minētajā lietā apsūdzētas četras personas. Diviem 1998.gadā dzimušiem nepilngadīgajiem, kā arī kādam 1990.gadā dzimušam vīrietim apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 117.panta 9. un 10.punkta - par slepkavību, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā un to izdarījusi personu grupa. Vēl viens 1992.gadā dzimis vīrietis apsūdzēts pēc Krimināllikuma 20.panta 2. un 3.daļas - par līdzdalību - nozieguma organizēšanu un uzkūdīšanu.
 
Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.
 
9.janvāra pēcpusdienā Rēzeknes policijas iecirknī tika saņemts iesniegums par kādas 1993.gadā dzimušas jaunietes pazušanu, kura iepriekšējā dienā Rēzeknē izbraukusi no savas darbavietas ar automašīnu "Audi", bet mājās nav atgriezusies. Policisti nekavējoties izsludināja jauno sievieti meklēšanā un centās noskaidrot viņas atrašanās vietu. Bija zināms, ka pazušanas dienā sieviete plānojusi tikties ar kādu paziņu.
 
Pāris stundu laikā kriminālpolicijas darbinieki aizturēja trīs jauniešus aizdomās par saistību ar meklējamās personas pazušanu un ieguva informāciju, ka aizturētie iepriekš rūpīgi izplānojuši jaunās sievietes slepkavību.
 
Izmeklētāji arī noskaidroja vietu, kur noslēptas mirstīgās atliekas.
 
Aizturēti divi 16 gadus veci pusaudži un 24 gadus vecs vīrietis, kuriem tiesa piemērojusi apcietinājumu.
 
Sākotnējā informācija liecināja, ka jauniete nogalināta ar stieni. Policija atklāja, ka varmākas mirušās sievietes galvu ietinuši audumā, bet virsū ķermenim uzmetuši vecas drēbes un sievieti paslēpuši neapdzīvotā vasarnīcā.
 
Viens no nepilngadīgajiem pusaudžiem, kurš tiek turēts aizdomās par sievietes noslepkavošanu, jau iepriekš bijis iesaistīts kriminālprocesos par mantiskiem noziegumiem. Savukārt pērn decembrī viņš bija aizturēts par vairāku laupīšanu izdarīšanu, taču Rēzeknes izmeklēšanas tiesnesis jaunietim kā drošības līdzekli nepiemēroja apcietinājumu.
 
Izmeklēšanas laikā kriminālpolicijas darbinieki atklājuši, ka policistu un iespējamā slepkavas ceļi krustojušies jau nozieguma izdarīšanas naktī. Proti, policijas patruļa uz autoceļa apturējusi upurim nolaupīto automašīnu "Audi", taču, konstatējot, ka pie stūres sēž viņu kolēģa nepilngadīgais dēls, nenoformēja protokolu par braukšanu bez tiesībām un nepārbaudīja, kas ir automašīnas īpašnieks. Tā vietā policisti paši nogādāja automašīnu jaunieša īrētajā dzīvesvietā, bet automašīnas atslēgas atdeva savam kolēģim.
 
Par dienesta pienākumu nepildīšanu Valsts policijas Iekšējās drošības birojā tika sākta izmeklēšana. Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, iepazīstoties ar situāciju, no amata pienākumu pildīšanas atstādināja četrus cilvēkus - abus darbiniekus, kuri nepildīja savus pienākumus, kā arī viņu tiešo priekšnieku un aizdomās turamā jaunieša tēvu, kurš strādāja Rēzeknes iecirknī. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"