46.lv
Otrdiena, 2024. g. 23. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Georgs, Jurģis, Juris/ Терентий, Яков, Александр
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Vandaļiem par nolauztām vairākām jaunām liepām-kriminālatbildība

Фото: rezekne.lv
24. jūnijā nepilngadīgo pusaudžu grupa, pastaigājoties pa Atbrīvošanas aleju, Rēzeknē nolauza dažas nesen iestādītas jaunās liepas un mietiņus. Pateicoties valsts policijas operatīvai darbībai un videonovērošanas kamerām, huligānu personības izdevās noteikt ļoti ātri, informē pašvaldībā.
Pilsētas saimniecības pārvaldes galvenā speciāliste komunālinženiere Nellija Sināte informē, ka notikušā vandālisma akta seku likvidēšana Pilsētas saimniecības pārvaldei izmaksās 222,76 eiro. Šinī summā iekļauta divu liepu stādu iegāde un iestādīšana, kā arī 16 mietiņu novietošana.
 
Rēzeknes pilsētas dome vērsās ar oficiālu iesniegumu Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknī ar lūgumu atzīt to par cietušo un uzsākt kriminālprocesu. Pašlaik notiek izmeklēšana.
 
Šis nav pirmais gadījums, kad pilsētā kādas personas mirkļa iegribas dēļ tiek iznīcināti jaunie kociņi.
 
Nolauzts koks – tas nav tikai materiālais zaudējums, bet arī audzināšanas līmeņa un attieksmes pret savu dzimto pilsētu rādītājs. Tikai šogad Rēzeknē ir iestādītas 9 jaunas liepas Atbrīvošanas alejas posmā no Latgales ielas Daugavpils virzienā un 20 liepas Atbrīvošanas alejas posmā starp Kosmonautu un Maskavas ielām. Pašlaik jaunās liepas tiek stādītas Zemnieku ielā.  
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"