46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Iereibis rēzeknietis mēģināja piekukuļot policiju

Фото: Diena
Ludzas novada Cirmas pagastā, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzības jomā, policijas darbinieki apturēja automašīnu, kuru vadīja 1989.gadā dzimis rēzeknietis, informē Anastasija Laizāne, VP Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore.
Pārbaudes laikā policisti noskaidroja, ka vīrietis pie stūres atrodas 1,77 promiļu reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Jāpiebilst, ka vadītāja tiesības vīrietim nav iegūtas likumā noteiktajā kārtībā, taču, neskatoties uz to, šī nav pirmā reize, kad viņš tika pieķerts, vadot transportlīdzekli alkohola reibumā. Lai izvairītos no likumā paredzētās atbildības, vadītājs piedāvāja policijas darbiniekiem kukuli 350 eiro apmērā.
 
Par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai pret vadītāju tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas. Par šo likumpārkāpumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"