46.lv
Trešdiena, 2024. g. 24. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis/ Антип, Григорий, Яков
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Notverts rēzeknietis, kurš nelikumīgi veica zemūdens medības

Фото: Dainis Tučs/ Dabas aizsardzības pārvalde
Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas darbinieki aizvadītajā nedēļas nogalē saņēma informāciju par iespējamām zemūdens medībām Rāznas ezerā. 
Pārbaudes rezultātā tika notverts Rēzeknes iedzīvotājs ar nelikumīgi nomedītām zivīm - sešiem plaužiem (brekšiem) un divām līdakām,informē  Dabas aizsardzības pārvaldes  Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļa.
 
Ierosināta administratīvā lietvedība par Makšķerēšanas noteikumu pārkāpumu īpaši aizsargājamā dabas teritorijā. 
 
Dabas aizsardzības pārvalde pateicas vietējiem iedzīvotājiem, kas savlaicīgi ziņoja par iespējamo nelikumību, kā rezultātā operatīvi izdevās aizturēt pārkāpuma izdarītāju. 
 
Makšķerēšanas noteikumu 7.punkts nosaka, ka zemūdens medību rīku izmantošana īpaši aizsargājamo dabas teritoriju upēs un ezeros, izņemot privātos ezerus, kuros zvejas tiesības nepieder valstij, ir atļauta, ja par licencētās amatierzvejas - makšķerēšanas - kārtību ir saskaņots un attiecīgajā pašvaldībā pieņemts konkrētās ūdenstilpes zemūdens medību nolikums vai arī licencētās makšķerēšanas nolikums, kurā ir paredzētas zemūdens medības.
 
Rāznas nacionālā parka teritorijā esošajās ūdenstilpnēs, izņemot privātos ezerus, kur zvejas tiesības nepieder valstij, zemūdens medību rīku izmantošana ir aizliegta. Izņēmums ir Ežezers, jo Dagdas novada pašvaldība ir pieņēmusi un Zemkopības ministrijā saskaņojusi licencēto zemūdens medību nolikumu, kas darbojas līdz 2016.gada 1.jūnijam. 
 
Ar zemūdens medībām, tāpat kā ar makšķerēšanu, var nodarboties visur, kur to atļauj Ministru Kabineta noteikumi Nr.1498 "Makšķerēšanas noteikumi". Izņēmumi no iepriekšminētā ir iespējami atsevišķās īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, kurās saskaņā ar šo teritoriju individuālajiem aizsardzības un izmantošanas noteikumiem ir noteikti aizliegumi vai ierobežojumi makšķerēšanai, zemūdens medībām un rūpnieciskai zvejai.

Комментарии (0-6/6)
zan 28.05.2015 18:28
uhh ti, a kto eto hitrij takoj?? neznajte??
vita 28.05.2015 18:57
Kas notiek Rēzeknē? Viens taranē Māras pieminekli, cits taranē Rāznas ezera zivis. Dzīve sit augstu vilni.
Vasja 28.05.2015 21:25
Vot beda! Polavil ribu i vse, nu straf vipishet. Sto ribi malo, kamu kakaja raznica legalno lovil ili net, ziznj takaja.
ega 29.05.2015 02:57
es sim zviiekam galvu atrautu par tadiem darbie
to adik 29.05.2015 09:41
Nu sovsem gde hochu ribu lovitj ne nado.Ozera Raznas osobennoje....Vot sosedi to stukanuli krasivo i operativno
Aizbraukušais 29.05.2015 09:41
Komentāros skaidri parādās iedzīvotāju inteliģences līmenis.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"